World Supersport - Vallelunga

Kenan Sofuoglu vítězí v divokém, předčasně ukončeném závodě supersportů, kde Matthieu Lagrive z týmu Intermoto Czech dojíždí na šesté pozici.

Olej na trati a motocykly ve štěrku, tyto dvě věci ukončily předčasně závod třídy supersport, který tak byl vyhodnocen po 19. kolech. Z vítězství se radoval již jistý světový šampión Kenan Sofuoglu, který se do vedení dostal krátce před přerušením závodu. Vítěz kvalifikace Craig Jones vedl prakticky celý závod, nakonec na něj zbylo právě druhé místo, na které spadl po předjetí Sofuoglem. Souboj byl sváděn i o třetí místo. Zde jezdil dlouho třetí Broc Parkes, jenže i on krátce před přerušením podlehl Španělu Lascorcovi, jenž se nakonec radoval ze třetí pozice a tím i z premiérového pódia v Mistrovství světa. Za čtvrtým Parkesem dokončil závod na páté pozici domácí Vizziello.
Český tým Intermoto Czech získal potřetí v řadě vynikající umístění, když jeho jezdec Matthieu Lagrive postupoval celý závod kupředu, aby nakonec dojel na šesté pozici. Jeho týmový kolega Michal Filla ztratil všechny šance o solidní výsledek již na samotném startu, když předčasně do závodu odstartoval. Nakonec samotný závod po trestu projetí boxovou komunikací dokončil s více jak minutovou ztrátou na posledním, 21. místě.
V celkovém pořadí vede Kanan Sofuoglu (251 bodů), druhý Fabien Foret (128) se ovšem při své současné výkonosti musí začít velmi obávat třetího Broca Parkese (113). Matthieu Lagrive (46) postoupil na 13. místo.
1 K. SOFUOGLU (TUR Hannspree Ten Kate Honda) 17 kol
2 C. JONES (GBR Reve Ekerold Honda Racing) Honda +0.181
3 J. LASCORZ (ESP Glaner Motocard.com) Honda +5.822
4 B. PARKES (AUS Yamaha World SSP Racing T.) Yamaha +7.063
5 G.VIZZIELLO (ITA RG Team) Yamaha +15.412
6 M.LAGRIVE (FRA Intermoto Czech) Honda +17.246
-----------------
21 M.FILLA (CZE Intermoto Czech) Honda +1'06.416

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist