Výkonem v Británii je Melandri zklamaný

Italský motocyklový závodník Marco Melandri spoléhal na to, že si v Doningtonu spraví chuť po ne příliš povedeném domácím podniku v Imole, což se mu také částečně podařilo, když první závod dokončil čtvrtý. Ve druhém klání superbiků ale Ital po kontaktu s jezdcem Suzuki spadl a nezískal už ani jeden bod.

Do Velké Británie přiletěl Marco Melandri v pozici šestého muže průběžného hodnocení šampionátu a jeho cílem bylo samozřejmě získat tolik bodů, díky nimž by se minimálně dostal před pátého Chaze Daviese. V prvním klání byl Marco Melandri blízko pódiovému umístění, které nakonec nezískal a cílem projel čtvrtý.
Změny, které před druhým závodem tým udělal na Italově motorce, se ukázaly jako velmi dobré, a Melandri dokázal okamžitě po startu atakovat týmového kolegu Sylvaina Guintoliho jedoucího na vedoucí pozici. Melandri byl ve hře o pozice na stupních vítězů, nicméně ve čtvrtém kole do Itala zezadu narazil Alex Lowes a bylo po nadějích nejen na pódium, ale také na body. Před cestou do Sepangu je Marco Melandri průběžně stále šestý.

Marco Melandri se do závodu sice vrátil, ale cílem projel až sedmnáctý. Neděli pak zhodnotil slovy: „Nemůžu si pomoct, ale jsem zklamaný. V prvním závodu jsem bojoval a byl celkem rychlý, ale v tom druhém jsem si byl jistý, že dokážu zajet na stupně vítězů, protože se změnami, které jsme po prvním závodu udělali, se motorka o hodně zlepšila.“
„Bohužel věci se nevyvíjely tak, jak bychom si přáli a to ne moji vinou,“ pokračoval Marco Melandri. „Pozitivem je, že se nám podařilo získat důležité informace, jak přizpůsobit motorku mému stylu jízdy. Budu se neustále snažit zlepšovat a získat nějaké dobré výsledky, protože vím, že to můžu dokázat.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist