Víkend v Portimau není pro Smrže zatím nijak snadný

Český závodník Jakub Smrž je zpátky v mistrovství světa superbikových motocyklů a víkend v Portimau je pro něho zkouškou ohněm, jelikož se na závodní dráhu vrací po dlouhé době způsobené zraněním. Zranění Smrže nijak výrazně nelimituje, především musí s týmem zapracovat na nastavení motorky s cílem být maximálně připraven na závody v Magny-Cours.

V prvním tréninku Jakub Smrž nastavil maximum na 1'47,496 sekundy, což bylo ve srovnání s předposledním jezdcem téměř o tři sekundy pomalejší čas. „Byl to asi jeden z nejtěžších tréninků v životě. Připadal jsem si, že jsem nikdy nejel na motorce,“ uvedl Jakub Smrž. „Je znát, že na tom sedím poprvé, navíc po tříměsíční pauze. Ruka mě nijak moc nelimituje, akorát v ní nemám moc sílu. Zatím jsem jel pomalu, takže není moc co komentovat. Rezervy jsou velké, hlavně ve mě, potřebuji se do toho dostat. Na motorce byl zbytečně moc omezený výkon, takže to budeme postupně upravovat, ale to musí jít ruku v ruce s tím, jak budu zrychlovat."

V každém dalším tréninku český závodník zrychloval až tři sekundy ztrácel na prvního, což byla situace po sobotním čtvrtém tréninku. „Jde to pomalu, ale jde to kupředu. Hodně měníme elektroniku, navíc si postupně zvykám. Časová ztráta je ještě strašná, všichni tu navíc nedávno testovali. Ale nevidím to černě, ono to půjde.“

V bitvě o pozice na startu zajel Jakub Smrž desátý čas, když na prvního v Superpole 1 ztratil 2,527 sekundy. Po startu z dvacáté pozice jel poslední, ale jak jeho soupeři závod předčasně končili, posouval se pořadím. Bohužel také český závodník spadl a první závod tak pro něho předčasně skončil. Závod nakonec dokončilo jen čtrnáct jezdců.

„Máme po prvním závodě, který nedopadl zrovna nejlépe. Bohužel od začátku závodu se mi zavíral předek, až se mi zavřel úplně. Pozitivní ale je, že časy šly znovu dolů. Pocitově to určitě půjde a dnes jsem se už cítil, že jsem na závodní motorce, před námi je ale ještě dlouhá cesta. Je tam progres a pokud zlepšíme pár věcí, zítra se dokážu poprat o nějaké umístění. Jak už jsem říkal, tady je to o přípravě na další podnik ve Francii, kde bych už rád byl konkurenceschopný. Děkuji vám všem za podporu,“ dodal Smrž.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist