Veneman místo Toselanda

Domácí matador Barry Veneman - jinak jezdec IDM stáje RAC Racing - a pochopitelně s motocyklem BMW S1000RR, nahradí na dalším podniku WSBK zraněného pilota satelitního týmu BMW Italia Jamese Toselanda.

Nizozemec Barry Veneman obdržel velkou šanci, absolvovat závod mistrovství světa. Ex-jezdec supersportového šampionátu v letech 2006 až 2009 a majitel jednoho podia (Magny Cours 2008 - 2. místo) Barry Veneman nahradí na domácím okruhu v Assenu dvojnásobného ex-mistra světa supebriků Jamese Toselanda, který se zranil při privátních testech v Aragonu.
Pro jeho angažování rozhodly zejména tyto tři důvody: Veneman jezdí v seriálu IDM právě motocykl BMW S1000RR, vyhrál první jízdu seriálu IDM superbiků v Assenu a také byl schopen díky sponzorským penězům zaplatit týmu BMW Italia za tento svůj start. 

"Můj dlouhodobý sen se mně vyplnil. Je to neuvěřitelné, že po tolika závodech ve světovém seriálu supersportů (64 startů celkem) mohu nyní závodit i ve světovém seriálu superbiků. Tato možnost přichází v ten správný okamžik a jsem neuvěřitelně šťastný", řekl po oznámení této novinky 34-letý Nizozemec a dále dodal: "Toselandovi přeji pochopitelně co nejrychlejší uzdravení a chtěl bych poděkovat všem těm lidem, kteří mně tento start sponzorsky umožnili!"

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist