V Misanu testovaly týmy světové série superbiků

Dva dny testování měli ve středu a ve čtvrtek k dispozici týmy mistrovství světa superbiků MOTUL FIM Superbike World Championship. Bohužel oba dny na okruhu Marca Simoncelliho pršelo, což jezdcům a jejich týmům neumožnilo vyzkoušet vše v takovém rozsahu jak původně předpokládali. První výjezd na trať absolvoval tým Ten Kate Racing s Lorisem Bazem v sedle Yamahy YZF-R1. Dosažené časy na kolo byly jen na základě informací jednotlivých týmů. Ducati například časy neuvolnila.

Podle neoficiálních časů zajel v testu nejrychleji Jonathan Rea (Kawasaki) s kolem za 1'34,9 sekundy. Tento čas nastavil ve čtvrtek, když v posledních několika hodinách byly podmínky na trati z obou dnů testování zřejmě nejlepší. Druhý byl Michael VD Mark (Yamaha) 1'35,1s a třetí Alex Lowes (Yamaha) 1'35,2s.

„Hodně jsme toho stihli dnes (čtvrtek) odpoledne,“ prozradil Jonathan Rea. „Včera jsem až do oběda ležel v posteli, protože jsem nachlazený, ale dnes ráno to už bylo lepší. Pracovali jsme na vyvážení motorky, distribuci zátěže a také s pneumatikami od Pirelli. Měli jsme různá nastavení pro přední vidlice, ale největší věc co jsme udělali byla změna pozice na motorce. Tento test byla perfektní příležitost jak všechny tyto věci vyzkoušet, protože během závodních víkendu na to není opravdu čas.“

Tým Moriwaki Althea Honda Racing testoval se svým jezdcem Ryuichi Kiyonarim (Honda) 1'38,5s, ale testu se také zúčastnil Xavi Forés z BSB a Yuki Takahashi z japonského šampionátu superbiků. Naopak chyběl zraněný Leon Camier (Honda), který nakonec nepojede ani příští týden v Jerezu, kde ho nahradí Japonec Takahashi.

Poprvé testoval tým Ten Kate Racing, který se vrací zpět do světového šampionátu a na dráze Misana vyzkoušel Yamahu YZF-R1 Loris Baz (1'36,6s). Francouz byl spokojen a ani déšť mu příliš nevadil. „Nebylo to vůbec špatné začít za takových podmínek, protože máme spoustu věcí, které se na motorce dají zkoušet,“ uvedl Francouz. „Vybrat stupačky, dobrou kapotáž, prostě spousta různých detailů. Stejně tak tým se učil počítačové systémy. Základem je najít dobrý cit s motorkou.“

Nepříznivé podmínky přispěly i k několika pádům jako v případě Álvara Bautisty (Ducati), Chaze Daviese (Ducati), Leona Haslama (Kawasaki), Markuse Reiterbergera (BMW), Toma Sykese (BMW) a Michaela van der Marka (Yamaha). Vše by se mělo obejít bez následků v podobě zranění.

Šestý podnik sezony MOTUL FIM Superbike World Championship 2019 je na okruhu v jihošpanělském Jerezu v termínu 7. až 9.června. Na trať v Misanu se jezdci superbiků vrátí koncem června v rámci sedmého kola světového seriálu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist