Tým Puccetti WSBK angažoval pro sezonu 2023 Toma Sykese

Příští rok uvidíme Toma Sykese znovu závodit v MS Superbiků, kde bude v královské kubatuře jezdcem týmu Kawasaki Puccetti Racing. Ambice týmu i jezdce jsou vysoké a v plánu je umístění mezi nejlepšími pěti. Testovat Sykes začíná už v prosinci, první závod je na programu koncem února 2023 v Austrálii.

Během své úspěšné závodní kariéry získal Tom Sykes v roce 2013 s Kawasaki titul mistra světa WSBK. Během třinácti let v této třídě Sykes nastoupil do 355 závodů, získal 34 vítězství, 114 umístění na stupních vítězů a 51 pole position. Vyhrál více superpole než kterýkoli jiný jezdec v historii WorldSBK. Po jediné sezoně v britské sérii BSB se Tom Sykes vrací zpět do mistrovství světa s týmem Kawasaki Puccetti Racing.

„Pro mě a celý tým je opravdu velkým potěšením přivítat mistra světa, jakým je Tom Sykes,” prozradil úvodem Manuel Puccetti a pokračoval: „Věřím, že se společně můžeme růst a čerpat z jeho velkých zkušeností z testování k tomu, aby naše Ninja byla ještě konkurenceschopnější. S jezdcem jeho kalibru nemůže být naším cílem nic menšího než první pětka. Už jsme si domluvili plán testů, který začne v prosinci v Jerezu, kde Tomovi začneme na míru připravovat naši Ninju. Poté budeme pokračovat testy v aerodynamickém tunelu a další testy na okruhu budou v lednu.”

„Celý tým je velmi nadšený, že může přivítat tak špičkového jezdce jako je Tom. Chtěl bych také poděkovat Lucasi Mahiasovi za čtyři roky, které jsme spolu strávili. V Supersportech jsme si užívali úspěchů a spokojenosti, zatímco v třídě Superbike jsme se i přes celkově pozitivní výkony museli potýkat s některými zraněními, která nám zabránila dosáhnout takových výsledků, jaké by si on i náš tým zasloužil. Přejeme Lucasovi vše nejlepší v jeho úspěšné budoucnosti.”


Tom Sykes k svému návratu do superbikového MS poznamenal: „Jsem opravdu šťastný, že se přidávám ke Kawasaki Puccetti Racing a vracím se do paddocku WorldSBK. Už léta se mi líbil způsob, jakým Manuel Puccetti řídí svůj tým, stejně tak mentalita s níž nastupuje do závodů a pochopitelně i infrastruktura týmu.”

„Všechny tyto aspekty znamenají, že mám před sezonou 2023 velkou motivaci. Zároveň mám také příležitost být znovu součástí rodiny Kawasaki a navážu na vztah, který byl vždy velmi pevný. Už se nemůžu dočkat až začneme společně pracovat a budu moci poznat celý tým,”
dodal Sykes.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist