Třetí podnik MS Superbike – TT Assen

Kapitoly článku

MS Supersport 300 - preview

Letos poprvé nastoupí do závodního víkendu superbikového šampionátu jezdci třístovek. Na startu budou celkem čtyři výrobci, jelikož se ke Kawasaki, KTM a Yamaze připojil čínský výrobce Kove. S motocyklem Kove 321RR nastoupí jako jediný čínský závodník Shengjunjie Zhou (China Racing Team).

Českým zástupcem je na startovní listině pro letošní ročník Petr Svoboda (RT Motorsport by SKM-Kawasaki). Jezdec z Brna loni závodil jako náhradní jezdec u týmu Jakuba Smrže, kde si vedl velmi dobře, takže získal angažmá stálého jezdce pro sezonu 2023.

Český tým Jakuba Smrže Accolade Smrz Racing má na soupisce dva závodníky. Prvním je Yeray Saiz Márquez a druhý Jose Luis Perez Gonzalez. Oba už u českého týmu dříve závodili, takže se očekává, že odvedená práce může začít nést své ovoce.

Za tým Arco Motor University Team, s nímž loni získal světový titul Alvaro Diaz, letos jede Nizozemec Ruben Bijman a Ital Gabriele Mastroluca. Nizozemci mají další želízko v ohni ve dvojici Jeffrey Buis (MTM Kawasaki) a Loris Veneman (MTM Kawasaki). Na seznamu je také šest jezdců, kteří již dříve závod SSP300 vyhráli. Kromě zmiňovaného Buise je to dále Kevin Sabatucci (Team Flembbo-PI Performances), Mirko Gennai (Team BrCorse), Dirk Geiger (Freudenberg KTM-Paligo Racing), Matteo Vannucci (AG Motorsport Italia Yamaha) a Samuel Di Sora (ProDina Kawasaki Racing).

Na divokou kartu nastupuje dvojice domácích jezdců Sven Doornebal a Thom Molenaar, oba členové týmu Molenaar Racing.

WorldSSP 300 - předběžná startovní listina 2023

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist