Třetí podnik MS Superbike – TT Assen

Kapitoly článku

World Supersport - preview

Po čtyřech závodech sezony vede tabulku průběžného hodnocení Nicolo Bulega (Aruba Racing WorldSSP Team), který má na svém kontě 77 bodů. Ital vyhrál dva úvodní závody v Austrálii, indonésie už nebyla až tak ideální, přesto mu páté a třetí místo v cíli dvou závodů víkendu stačilo k tou, aby si pozici lídra udržel a to s náskokem 18 bodů.

Velmi dobře si prozatím vede Stefano Manzi (Ten Kate Racing Yamaha), druhý jezdec průběžného hodnocení. Ital byl dvakrát na stupních vítězů, dvakrát bodoval druhým místem a jeho náskok na třetího je na pěti bodech. Manziho cílem tak bude jít po Bulegovi a pokud možno přitom nechybovat, jelikož jeho zaváhání může být vodou na mlýn ostatním.

Třetí Can Öncü (Kawasaki Puccetti Racing) nezačal ideálně v Austrálii, kde hned v prvním závodě vůbec nebodoval, ale otřepal se z toho a na kontě má jedno třetí místo a jedno vítězství. Turek ví, že je mnohými označován za favorita, takže nic jiného od něho nečekejme než snahu být první.

V Indonésii zajel výborně čtvrtý Federico Caricasulo (Althea Racing Team), jemuž se tam podařilo bodovat druhým a prvním místem v cíli. Díky tomu je v průběžném hodnocení tam, kde je, protože po Austrálii, kde bral jen šest bodů to byla až druhá desítka. Pokud Ital dokáže udržet koncentraci, může se dostat hodně vysoko. Pokud mu nervy ujedou, jak to někdy bývá, bude zbytečně chybovat a z toho vytěží jen jeho soupeři.

První pětici nejlepších uzavírá Niki Tuuli (Dynavolt Triumph). Fin dokázal bodovat jedním umístěním na stupních vítězů v podobě třetího místa. Celkem má na kontě 46 bodů a na vedení ztrácí 31 bodů. Šestý je Marcel Schrötter (MV Agusta Reparto Corse) a sedmý John McPhee (Vince64 by Puccetti Racing), příjemné překvapení letošního ročníku. Domácím závodníkem s dobrou šancí bojovat o pódium je Glenn van Straalen (EAB Racing Team), který je nyní jedenáctý.

V třídě Supersport budou v Assenu letos poprvé závodit jezdci evropské série WorldSSP Challenge.

WorldSSP - stav po Indonésii

1. Nicolo BULEGA DUCATI 77 bodů
2. Stefano MANZI YAMAHA 59
3. Can ONCU KAWASAKI 54
4. Federico CARICASULO DUCATI 51
5. Niki TUULI TRIUMPH 46
6. Marcel SCHROETTER MV AGUSTA 46
7. John MCPHEE KAWASAKI 31
8. Jorge NAVARRO YAMAHA 29
9. Nicholas SPINELLI YAMAHA 27
10. Valentin DEBISE YAMAHA 21
11. Glenn VAN STRAALEN YAMAHA 18
12. Raffaele DE ROSA DUCATI 18
13. Oliver BAYLISS DUCATI 18
14. Bahattin SOFUOGLU MV AGUSTA 18
15. Tarran MACKENZIE HONDA 15
16. Anupab SARMOON YAMAHA 14
17. Adam NORRODIN HONDA 9
18. Harry TRUELOVE TRIUMPH 5
19. Apiwath WONGTHANANON YAMAHA 4

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist