Tovární Kawasaki bude testovat v Portimau

Dva dny (23/24.8.) testování absolvuje v portugalském Portimau tým tovární Kawasaki WorldSBK. Má to ale jeden háček, testovat bude pouze Jonathan Rea, druhý jezdec týmu Tom Sykes je zraněný a proto do Portugalska neodletí. Místo testu nebylo vybráno náhodně, protože právě v Portimau skončí koncem září dlouhá letní přestávka mistrovství světa superbiků.

Potom, co Jonathan Rea absolvoval s továrnou Kawasaki osmihodinovku v Suzuce je tu pro lídra průběžného hodnocení WorldSBK další příležitost jet v sedle závodní motorky. Test v Portimau ale absolvuje sám, protože jeho týmový kolega Tom Sykes je zraněný. „Jsem nadšený, že sednu znovu na motorku a zrovna v Portimau, kde si to vždy užívám,“ řekl Jonathan Rea.

„Od posledního závodu v Misanu toho bylo celkem dost, nejdřív testy a osmihodinový závod v Suzuce, ale také různé PR aktivity. Doma jsem jezdil na kole a na motokrosové motorce, takže mám pocit, že jsem si udržel potřebnou kondici,“ uvedl Rea, který si nyní v Portimau vyzkouší závodní specifikaci Ninja ZX-10RR ještě dřív než odstartuje společně s ostatními portugalský závodní víkend.

V polovině srpna si Tom Sykes, při blíže nespecifikované sportovní činnosti, přetrhl vazy v oblasti lýtkové kosti, takže test v Portugalsku vynechá s tím, že se zaměří na to, aby byl v pořádku na závodní víkend v Portimau. „Je škoda, že v tomto testu budu chybět,“ uvedl Sykes, který u továrního týmu Kawasaki letos končí. „Během přestávky jsem dělal kondiční trénink a výsledky byly dobré. Cítil jsem se velmi silný. Je to škoda, protože Marcel (šéftechnik) měl s ostatními kluky připravený dobrý testovací program, abychom sezonu dokončili výrazným stylem. Nyní je cílem být připraven pro další závod.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist