Šestý podnik MS Superbike – Barcelona

Kapitoly článku

MS Supersport (WorldSSP) – Preview

Hodně zajímavá situace je v supersportech, protože už teď v Barceloně, by mohl titul mistra světa slavit Andrea Locatelli (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team), vítěz všech letos odjetých závodů. Nejbližší soupeř Itala chybí kvůli zranění, takže Locatelli potřebuje udržet náskok 100 bodů, aby mohl slavit, jelikož do konce již budou zbývat jen dvoje klání za celkem sto bodů. Vzhledem k Lokateliho vítězné bilanci je výhoda na jeho straně.

Druhý muž průběžného hodnocení Jules Cluzel (GMT94 Yamaha) v Barceloně chybí, jelikož si léčí zlomenou nohu, následek kolize z Aragonie, kde do něho zezadu narazil Ital De Rosa. Francouz je mimo hru, takže ani letos titul nezíská a to už je pro něho obrovská smůla. Míst Francouze nastoupí do závodů v Barceloně britský závodník Kyle Smith.

Třetí Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing) by musel zvládnout závěr sezony opravdu skvěle, aby souboj o titul zdramatizoval a to by ještě musel počítat s tím, že Locatelli někde udělá chybu. Francouz teď na vedení v soutěži ztrácí 106 bodů a do konce sezony je k dispozici max 300 bodů.

Průběžná čtvrtá příčka je jistě pozitivním výsledkem pro Philippa Öttla (Kawasaki Puccetti Racing), který se zranil během testování v Austrálii a nebohl nastoupit do úvodníhi podniku, který byl tehdy standardně s jedním závodem. Pak nastala dlouhá přestávka způsobená koronavirem a to byl okamžik, kdy Němec získal na síle a může znovu jezdit na 100 procent. Od třetí pozice ho dělí jen 19 bodů, takže Mahias nesmí pozornost zaměřit jen na titul, ale také si bude muset krýt záda.

První pětku uzavírá Raffaele De Rosa (MV Agusta Reparto Corse). Ital zajel v Aragonii napoprvé druhé místo, ale druhé klání mu absolutně nevyšlo. Když s Cluzelem bojoval o vedení v závodě, tak do Francouze při brždění na konci cílové rovinky narazil a oba skončili v kotrmelcích. De Rosa vyvázl bez zranění, Cluzela to stálo zlomenou nohu a šanci usilovat o titul. De Rosu penalizovali startem z boxové uličky, což platí pro víkendovou Barcelonu.

Jezdec českého týmu Danny Webb (WRP Wepol Racing) je s 48 ody jedenáctý v pořadí průběžného hodnocení a chtěl by být prvním Britem od roku 2018, jemuž se povedlo zajet v řadě pět umístění v Top10. Naposledy to dokázal v roce 2018 Kyle Smith, jenž bude paradoxně stát na startu v Barceloně také.

MS Supersport po Aragonii (2):

1. ANDREA LOCATELLI YAMAHA 225
2. JULES CLUZEL YAMAHA 146
3. LUCAS MAHIAS KAWASAKI 119
4. PHILIPP OETTL KAWASAKI 100
5. RAFFAELE DE ROSA MV AGUSTA 91
6. CORENTIN PEROLARI YAMAHA 88
7. ISAAC VINALES YAMAHA 79
8. STEVEN ODENDAAL YAMAHA 74
9. MANUEL GONZALEZ KAWASAKI 71
10. HANNES SOOMER YAMAHA 50
11. DANNY WEBB YAMAHA 48
12. PETER SEBESTYEN YAMAHA 37
13. CAN ALEXANDER ONCU KAWASAKI 30
14. ALEJANDRO RUIZ CARRANZA YAMAHA 25
15. FEDERICO FULIGNI MV AGUSTA 21
16. MIQUEL PONS YAMAHA 9
17. GALANG HENDRA PRATAMA YAMAHA 9
18. AXEL BASSANI YAMAHA 8
19. PATRICK HOBELSBERGER HONDA 6
20. KEVIN MANFREDI YAMAHA 6
21. ANDY VERDOIA YAMAHA 6
22. LORIS CRESSON YAMAHA 6
23. MARIA HERRERA YAMAHA 2
24. JAIMIE VAN SIKKELERUS YAMAHA 2
25. HIKARI OKUBO HONDA 1
26. LUIGI MONTELLA YAMAHA 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist