Rinaldi nahradí Daviese u tovární stáje Ducati WSBK

V roce 2021 bude jezdecká sestava stáje Aruba.it Racing-Ducati SBK Team ve složení Scott Redding a Michael Ruben Rinaldi. Pro Velšana Chaze Daviese, který byl u Ducati od roku 2014, mise u italské stáje po víkendovém Estorilu skončí. Kam teď Davies zamíří je nyní s velkým otazníkem.

Zatím ještě čtyřiadvacetiletý Michael Ruben Rinaldi (pětadvacet má v prosinci) závodí od sedmi let a postupně získával pozice v různých šampionátech od minimota, přes italský šampionát až po FIM STK1000 a WorldSBK, kde letos závodí s týmem Goeleven. Na jeho výkonech je letos znát, že si s Panigale V4 R rozumí a to samozřejmě pozornosti vedení Ducati neuniklo.

V roce 2021 bude mít Michael Ruben Rinaldi k dispozici tovární vybavení a šanci naplno projevit svůj talent. „Připojit se k továrnímu týmu Ducati je pro mě velká čest stejně jako uznání kvality odvedené práce v průběhu uplynulých let,“ uvedl Rinaldi. „Mým prvním cílem bude dosaženými výsledky splatit důvěru ve mně vloženou. Pro italského závodníka je jezdit s Ducati mimořádný pocit a jsem si jistý, že nadšení lidí od Ducati mi dodá extra sílu.“

Luigi Dall' Igna (generální ředitel Ducati Corse) k příchodu Rinaldiho poznamenal: „Jsme rádi, že můžeme do našeho továrního týmu přivítat Michaela Rubena Rinaldiho. Letos předvedl vysokou konkurenceschopnost korunovanou vítězstvím v Aragonii a pokaždé byl jezdcem usilujícím o přední pozice."

„Zároveň chci poděkovat Chazovi, jenž byl poledních sedm let skvělým ambasadorem naši značky a dosáhl s námi skvělých výsledků jako sedmadvacet vítězství a dalších devětapadesát umístění na stupních vítězů včetně dvou druhých míst v celkovém hodnocení šampionátu. Budeme se snažit uzavřít naše společné dobrodružství co nejlepším způsobem v Estorilu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist