Redding nebyl v Misanu o nic pomalejší než nejrychlejší jezdci MotoGP

Testy na pobřeží Jadranu dokončila také dvojice jezdců továrně podporované stáje italského výrobce Aruba.it Racing-Ducati SBK Team. Nováček Scott Redding byl s kolem za 1'33,067 sekundy nejrychlejší ze všech testujících jezdců MS superbiků a ve srovnání s maximem MotoGP, byl jen o 0,135 sekundy pomalejší než Aleix Espargaró. Druhý jezdec týmu Chaz Davies nastavil pátý čas 1'34,053 sekundy.

Sezona, kterou těsně po závodech v Austrálii zastavila světová pandemie, pomalu míří ke svému restartu. V Misanu testoval tým Ducati s jezdci Scottem Reddingem a Chazem Daviesem a byl to opět Redding, jemuž se povedlo atakovat první pozici a být ze všech testujících nejrychlejší. Tuto rychlost by potřeboval prodat v samotných závodech, protože za testy body nejsou.

„Pro nás to byly velmi cenné tři dny testování, jelikož potřebujeme získat zpátky cit s motorkou,“ prozradil Scott Redding. „Hodně jsme pracovali zejména s použitými pneumatikami a zkoušeli nová řešení od nichž máme pozitivní zpětnou vazbu.“

„Tento měsíc jsem hodně pracoval na snížení váhy. Nakonec se mi povedlo nastavit dobré kolo, což je také dost důležité. Bylo skvělé byt zpátky z členy týmu a už se moc těším až budeme zpátky na dráze závodit,“ dodal Redding, jemuž v průběžném hodnocení patří druhá příčka.

Velšan Chaz Davies ne a ne najít společnou řeč s Panigale V4 R, nicméně zvládl 177 kol s pátým časem v pořadí. „Bylo moc příjemné být zpátky a vidět všechny ty známé tváře,“ řekl. „Byly to čtyři měsíce a nesmírná touha už být zpátky. Pracovali jsme na řadě aspektů, některé oblasti jsme zlepšili, některé ještě bude třeba zlepšit, ale směr, kterým pokračujeme, je správný.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
macek44 přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist