Rea ukončí spolupráci s Kawasaki v Jerezu, kde v roce 2015 získali první světový titul

Poslední závodní víkend sezony MS superbiků má velký význam pro šestinásobného mistra světa Jonathana Reu, jeho tým a všechny lidi v Kawasaki Racing Team (KRT). Cílem pro nadcházející víkend v Jerezu je, aby jejich nesmírně úspěšná spolupráce skončila co nejlepšími výsledky.

Jonathan Rea nemá letošní sezonu tak bohatou na vítězství a umístění na stupních vítězů, jak byly ty předchozí, nicméně v průběhu roku se zlepšoval a nyní má na kontě sedmnáct pódií, včetně prvního místa z červencového závodu v Mostě.

Protože finál sezony Argentina nedokázala uspořádat, stal se místem posledních klání superbikové sezony španělský Jerez. Svým způsobem osudové místo, protože zde Jonathan Rea ukončí úspěšnou spolupráci s Kawasaki, tedy v místě, kde v roce 2015 Rea potvrdil první titul mistra světa s Kawasaki Racing Team. Poté následovala série dalších pěti titulů v řadě.

„Je to zvláštní pocit jet do Jerezu s vědomím, že je to můj poslední podnik s KRT. Jsem si jistý, že to bude společně se všemi lidmi od nás hodně emotivní víkend,“ uvedl před cestou na jih Španělska Jonathan Rea. „Na trati se budeme snažit odvést co nejlepší práci. Je to trať, která pro nás možná byla obtížná, ale také jsme tam zažili několik skvělých časů a vyhráli tam závody. Bylo to také dějiště mého prvního vítězství v mistrovství světa pro Kawasaki.“

„V zimních testech tam máme najeto spoustu kilometrů, takže tu je jistá představa ohledně nastavení. Ninja ZX-10RR se samozřejmě v průběhu roku vyvíjela a my jsme udělali kroky pozitivním směrem. Moc si přeji, abych pro tým uzavřel sezonu co nejlepším možným způsobem. Stále bojujeme o třetí místo v šampionátu. Výrazným cílem tohoto víkendu je užít si jízdu na motocyklu a odvést co nejlepší práci, nicméně stejně tak je cílem, abychom v mistrovství světa dosáhli na Top3.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist