Rea s Daviesem zajeli první den na tisícinu stejně

Po třech pátečních trénincích patří nejrychlejší čas ne jednomu ale hned dvěma jezdcům superbikového šampionátu. Zmiňovanými jezdci jsou Jonathan Rea, jezdec tovární stáje Kawasaki Racing a Chaz Davies, jezdec továrny Aruba.it Racing-Ducati SBK. Zřejmě nebude překvapením, když doplníme, že tito dva jsou na prvních dvou místech průběžného hodnocení šampionátu WorldSBK.

V prvním tréninku to byl Jonathan Rea, kdo jako první a jediný dostal maximum na kolo pod hranici minuty sedmačtyřicet – 1'46,951 sekundy. Ve druhém tréninku to byl znovu jezdec Kawasaki, který byl ze všech nejrychlejší, když zajel 1'47,038 sekundy. Ve třetím tréninku Rea dosáhl hodně vysoko, když zajel 1'46,686 sekundy, ale nebyl sám.

Velšan Chaz Davies měl o něco pomalejší rozjezd, ale výsledkem bylo, že během dne zvládl jednapadesát kol s maximem na 1'46,686 sekundy. Tedy na tisícinu stejný čas jako Rea. Před sobotním programem je to mezi oběma hodně vyrovnaná partie. „Opravdu jsem moc rád, že se mi takovým způsobem podařilo ukončit dnešní den,“ uvedl Davies. „Jsem spokojený, třebaže ještě hledáme potřebné desetiny. Na této úrovni je to o hodně drobných zlepšeních. V této chvíli to vypadá, že má Rea něco k dobru, ale to nikdy nevíte až do závodu.“

A co na to jezdec Kawasaki Jonathan Rea? „Určitě to můžeme hodnotit jako velice pozitivní den v němž jsme v zásadě pokračovali v tom na čem jsme pracovali během posledního testu v Brně. Motorku jsme nastavili v Brně a v Imole to okamžitě fungovalo. Pirelli připravil dvě různé specifikace zadní směsi pro závod. Jednu klasickou a druhou o něco větší, což změní převodové poměry a světlou výšku. S ohledem na tento aspekt jsme s Perem pracovali na nastavení.“

V sobotu mají jezdci superiků na programu poslední čtvrtý trénink, následně absolvují Superpole a v jednu odpoledne odstartují do prvního závodu víkendu v Imole. Druhý závod startuje ve stejnou dobu v neděli.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist