Prvních deset kol bylo dobrých, pak jsem začal pociťovat únavu, říká König

Úvodní letošní závodní víkend v šampionátu superbiků má za sebou Oliver König. Také v neděli český jezdec dojel ve španělském Aragonu na 22. místě, oproti sobotě se však dostával více do soubojů a jel ve skupince. Na vítězného Španěla Alvara Bautistu ztratil minutu a sedm vteřin. „Závod to byl hodně náročný, protože bylo vedro a od motorky šlo hodně horka. Takže se mi docela špatně dýchalo. Prvních deset kol bylo dobrých, pak jsem začal pociťovat únavu. Na tom teď budu muset zapracovat,“ tvrdil jezdec z týmu Orelac Racing. Další závody jsou na programu za čtrnáct dní v nizozemském Assenu.

Oliver König do svého druhého závodu ve Španělsku odstartoval pětadvacátý a v úvodních kolech se držel ve skupince s Argentincem Leandrem Mercadem a Hafizhem Syahrinem z Malajsie. V sedmém kole měl technické problémy Brit Scott Redding, který se tak dostal za českého jezdce.

Koncem závodu König ale ze skupinky jezdců z týmu MIE Racing odpadával. Mercado a Syahrin byli rychlejší a českému závodníkovi se utrhli o několik vteřin. Zároveň si König udržoval stabilní náskok na Belgičana Lorise Cressona. „Začal jsem ztrácet zejména kvůli rukou, které musím posílit – hlavně tricepsy a pravou ruku. Tu jsem si bohužel před sezonou během tréninku zlomil. Určitě si na to ale nestěžuji, není to jen o ruce,“ prohlásil König, který do královské třídy superbiků přešel z nejslabší třídy Supersport 300 jako první jezdec historie.

König má za sebou hodně náročný víkendový program, zvyká si totiž na mnohem rychlejší motorku a musí rovněž předělávat svůj jezdecký styl. „Závod to byl rozhodně zábavnější než v sobotu. Cítil jsem posun, jelo se mi lépe. Byl jsem schopný držet tempo s kluky přede mnou, což jsou super jezdci. Jsem na druhou stranu také trochu zklamaný, že jsem nebyl výsledkově výš. Získal jsem ale hodně zkušeností,“ tvrdil český jezdec.

Ve španělském týmu Orelac Racing panuje spokojenost, hlavně díky tomu, jak se König v královské kubatuře učí. „Za mě byl závodní víkend Olivera úplně super, nad očekávání. V tom druhém závodě to byla paráda, prakticky půlku jel se zkušenějšími jezdci. To jsou momenty, které potřebuje. Pak trochu vyměkl, čemuž se nedivím. Porce závodních kilometrů o víkendu je šílená. Myslím si, že Oliver bude teď dva dny jenom spát,“ dodal s úsměvem manažer Miloš Čihák.

Sám König moc dobře ví, co je potřeba pro zlepšení do dalších závodů, které se budou pořádat za čtrnáct dní v Assenu. „Budu snažit dát do kupy ruku a celkově se posílit. Zahraju si na Playstationu závodní hru, abych se připravil na nizozemský okruh.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist