Portimao není snadná trať, ale užívám si to tam, říká Bautista

Závodní víkend v Portugalsku je posledním evropským podnikem před cestou superbikového šampionátu do Argentiny, Indonésie a Austrálie. Álvaro Bautista je lídrem průběžného hodnocení a v Portimau bude usilovat o to, aby byl jeho náskok ve vedení ještě vyšší než je současných 59 bodů. Michael Ruben Rinaldi je průběžně čtvrtý a před Portugalskem silně motivovaný ziskem pódiových umístěních v Magny-Cours a Barceloně. Italská Aruba.it Racing – Ducati vede soutěž týmů, Ducati vede soutěž výrobců.

Před zahájením posledního evropského podniku sezony WorldSBK v portugalském Portimau, lídr šampionátu Álvaro Bautista řekl: „Po hattricku v Barceloně mám samozřejmě velkou motivaci. Do Portugalska jedeme nabití energií, což má vliv nejen na mě, ale na celý tým. Každopádně náš přístup bude stejný, jako by se nic nestalo. Naše soustředění při práci musí být vysoké už od prvního tréninku, abychom zjistili, jaké budou naše šance o víkendu. Okruh v Portimau je poměrně záludný, protože pro trať není snadné najít ideální nastavení. Stejně tak je to ale okruh, který jsem si pokaždé užíval.”

„Do Portimaa jedeme po dvou umístěních na stupních vítězů ve dvou po sobě jdoucích kolech,” uvedl spokojený Michael Rinaldi. „To je výsledek, jehož se mi zatím nikdy nepodařilo dosáhnout. Jsme rychlí a druhé místo ve druhém závodě v Barceloně dodalo týmu hodně na sebevědomí. Motivace je nyní vyšší než kdy jindy. To nám může pomoci, ale stále musíme brát v úvahu konkurenci, která je opravdu silná. Proto musíme hned od pátku tvrdě pracovat, abychom si vytvořili ideální podmínky pro to, abychom mohli usilovat o stupně vítězů.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist