Pojede Bayliss ve Valencii?

Australan Troy Bayliss přišel při pádu v Donningtonu o malíček, ihned byl v Anglii operován, věří však, že ve Valencii pojede.

Australský mistr světa superbike Troy Bayliss havaroval v šestém kole úvodního superbikového závodu na okruhu Donnington. Při pádu z prvního místa nedostal včas ruku zpod svého motocyklu Ducati 999 F07 a doslova si ubrousil malíček pravé ruky. Po rychlé kontrole v Clinica Mobile bylo rozhodnuto, že zbytky první a druhé kůstky pravého malíčku budou muset lékaři amputovat. Po operaci, která byla provedená v Královské nemocnici v Derby (kde mimo jiné v tu dobu ležel i náš Ondra Ježek), byl Bayliss v pondělí odpoledne propuštěn do domácího léčení. Tovární jezdec Ducati je nyní doma v Monacu, kde se zítra podrobí první velké kontrole lékařského zákroku. Samotný jezdec plánuje start již příští víkend ve Valencii, zda se ovšem posadí do sedla Ducati rozhodne až poslední vyšetření, které proběhne přímo ve Španělsku, den před prvními tréninky.
Troy Bayliss
Pád byl tak rychlý, že si nepamatuji, jestli jsem nechal ruku pod řidítkem nebo kdekoliv jinde. Jediné co si pamatuji je, že když jsem se zastavil, cítil jsem hroznou bolest ve svalech a naopak vůbec necítil ruku. V závodě jsem se snažil o získání náskoku před Jamesem, což se mi také dařilo. Pak jsem přijel do té zatáčky a podklouzlo mi kolo. Normálně bych se snažil ochránit ruce, ale v téhle zatáčce je vše rychlé a úzké, nepodařilo se mi to. Jsem si jistý, že se pokusím o start ve Valencii. Po jednom dni od havárie je těžké cokoliv říkat, ale vše se vyvíjí dobře. Ještě je dost dnů na doléčení. Nyní si myslím, že můžu na motorku nasednout hned, ale opravdu to nebudu vědět až do doby, kdy se na ní opravdu posadím. Doufám, že za jeden a půl týdne uvidíte zase toho pravého Troye!

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist