Phillip Island - den druhý

Na okruhu na australském ostrově Phillip Island vládne tma a nic se neděje. Přesto tam je asi cítit takové to … někdo tomu říká předstartovní horečka, někdo třeba napnulismus. Někteří to znáte, jedno jestli ze silnice, šachů, lítání, biliáru nebo lyžování. Všude je klid a vám se přesto ježí chlupy na hřbetě, protože zítra – zítra budou ZÁVODY.

Vzhledem k časovému posunu to už mají místní za pár… a vlastně my s nimi. Otázka zní - co přinese nový den?

Vraťme se ale o pár hodin zpět (se zpožděním, díky Emě, která přerušila tok písmen z kompu na server :-), a to několikrát).
Co přinesl dnešek? Především nic nového v podání domácích Troyů – Baylisse a Corsera. Oba zajeli výborně a podle toho vypadá jejich pozice na roštu. Mnohem větší pozornost diváků, alespoň tady, uprostřed Evropy, ale přitahoval jiný chlapík – Jakub Smrž.
Myslím že hlavně on a způsob s jakým se popasoval s první kvalifikací, byl důvod proč u mnoha postelí dnes těsně před šestou ranní začaly vybuřovat budíky.
A Kuba nezklamal, zajel výborně a tak si myslím že nebude trvat dlouho a také pánové komentující přímý přenos se naučí vyslovovat jeho jméno hezky česky.
Protože to, co Jakub předvádí je prostě mazec.
Vlastně - UKRUTNEJ mazec.

Komentáře z boxů

Ducati Xerox
Fantastický výsledek pro tovární stáj Ducati. Troy si v rekordu dojel pro Pole, když dokázal překonat Corsera a Michel potvrdil úspěch třetím místem. Troyův úspěch je o to cennější, že ho získal po dopoledním vystoupení z motorky v zatáčce č. 11. S natlučenou rukou musel k ševcům z kliniky kteří mu na levý loket vyšili osm stehů.

Troy Bayliss
„Byl to den jaký se pamatuje. Ráno jsem dostal high-sider a musel si nechat zašít ruku. Naštěstí mě to nevadilo v superpole. To že jsem získal pole-position je samozřejmě vynikající ale nečekal jsem to. Bylo jasné že s Corserem bude těžká práce, jezdili jsme tady podobné časy. Kvůli pádu jsem nemohl dopoledne dát naplánovaný dlouhodobý test, takže to musel zvládnout Michel. Zítra budou první kola určitě hodně divoká a tak předpokládám že nakonec rozhodne výdrž pneumatik."

takhle to dopadne, když se moc tahá kocour za fousy



Michel Fabrizio
„Jsem naprosto happy z dnešních časů, jen doufám že mně to vydrží i zítra. Vypadá to na velký víkend. Bylo to opravdu fajn dokončit za oběma Troyi."






Yamaha Motor

Troy Corser
„Motorka nakonec fungovala dobře. Během volného tréninky jsme ještě řešili nějaké problémy s vyvážením a nakonec jsme nestihli vyzkoušet kvalifikační gumu. Takže v Superpole jsem ji v podstatě použil poprvé. Nemůžu si ale stěžovat, startovat z první řady je ideální."


Noriuki Haga
„Ke konci volného tréninku jsem vyzkoušel na jedno kolo kvalifikační pneumatiku.Fungovala dobře a dal jsem na ní dobrý čas. Ale v Superpole to už nebylo ono. Vypadalo to že jedu na něčem úplně jiném, hlavně levá strana vůbec nedržela. Když jsem chtěl dát full gas na výjezdu, šla motorka do smyku. To je důvod proč jsem ve druhé řadě. Je to zklamání, protože jsem se cítil na víc. Stále taky řešíme problém s přenosem rázů z hrbolatého asfaltu do motorky, ale už je to lepší než včera. Zítra ráno ještě vyzkoušíme pár věcí a do závodů budeme připraveni."


Ten Kate Honda

Carlos Checa
„Jsem spokojený se vším co jsme tady udělali. Měli jsme nějaké problémy s nestabilitou, ale provedli jsem nějaké změny nastavení a je to lepší. Také jsem si nebyl jistý kvalifikační gumou protože s nimi nemám dost zkušeností, ale tým mě přesvědčil o tom že to mám zkusit. Máme ještě co zlepšovat, ale to co máme teď je už dost dobré." 



Guandalini Racing
Jakub Smrž
 „Do Austrálie jsme přijeli s dobrým nastavením, což byl základní kámen toho, že se páteční kvalifikace vydařila. Je pravda, že jsem se připravil při páteční kvalifikaci zhruba o 15 minut, když jsem lehce havaroval, ale to byla moje hloupá chyba. Dnes se mi podařilo obhájit včerejší druhou řadu startovního roštu, s čímž jsem moc spokojený, jako i ze skutečností, že se po celý víkend pohybuji v elitní desítce. Doufám, že moje výkony znova o kousek zvedly zájem o Superbiky v ČR. Měl jsem dneska sice trošku smůly, když jsem v druhé kvalifikaci musel zpomalit kvůli pádu Troy Baylisse skvělé rozjeté kolo, a možná se tím tak připravil o první řadu v kvalifikaci a taky nás trochu pozlobila ve volním tréninku motorka č.1. Místo zkoušky kvalifikační gumy, jsem tak byl často v boxech, z čehož vyplynulo, že moje kolo v Superpoli bylo trošku „vlažnější“. V každém případě je moje postavení na startu perfektní a zítra se uvidí, co z toho dokážu vytěžit.“ 



Sterilgarda Go Eleven

Špatný den, jinak se to asi nedá nazvat.

Ruben Xaus
To nebylo Superpole podle mého přání. Měl jsem problémy se zadní pneumatikou hlavně v zatáčkách. Ale jsou přede mnou dva závody a já věřím že dáme věci do pořádku a vrátíme se do závodu." 


Max Biaggi
„Všechno špatně! Moc jsem chtěl bojovat o dobrou pozici na startu ale převodovka byla proti. Stále ještě nepadlo rozhodnutí jaké nastavení použitu. Budeme vybírat ze dvou, zatím obě vypadají že fungují dobře."



Týmový manažer Marco Borciani připouští, že jejich hlavními soupeři nebudou jen Bayliss, Corser a Haga, ale že do bitvy vstoupí i někdo z další lajny. (Asi ještě neumí hezky vyslovit slova Jakub Smrž! Ale on se naučí :-)

Takže ráno uvidíme - buď na ČT 4 SPORT , Eurosportu nebo tady : http://www.worldsbk.com/pubb_EN/sbkTV.php (doklikat z téhle stránky se musíte ráno sami, konečný odkaz ještě není)

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist