Misano - Melandri zůstal nejrychlejším

Druhým dnem pokračovaly testy superbikových jezdců a týmů na okruhu v Misanu. Všichni jezdci se celkem pochopitelně proti prvnímu dni zlepšili, ale pořadí zůstalo prakticky stejné.

Ex-pilot MotoGP a tovární jezdec Yamahy Marco Melandri dominoval i druhému dni testů firmy Pirelli na okruhu Misano World Circuit. Ital Melandri tak byl o celých 0,7 sekundy rychlejší, než je platný rekord, který drží Carlos Checa výkonem 1:36,52.

"Ukončili jsme dva dny testů, které byly velmi pozitivní. Závodní víkend zde v červnu byl hodně tvrdý, a tak jsme nyní testovali pro tento okruh různá nastavení. Udělali jsme pokroky u motorové brzdy, s kterou bojuji skoro celou sezónu. Takže doufám, že jsme se nyní posunuli směrem dopředu, což by nám mělo pomoci v posledních třech závodech sezóny. Dále jsme testovali nové pneumatiky s ohledem na rok 2012. Byli jsme rychlí a časově konstantní po oba dva testovací dny", řekl po skončení testů Marco Melandri.

Stejný čas jako italský jezdec ale zajel i Brit Tom Sykes, který ovšem použil kvalifikační pneumatiky, stejně jako jeho týmový kolega u Kawasaki Joan Lascorz.

Třetí skončil lídr šampionátu Carlos Checa, který se soustředil na test nových pneumatik pro úspěšný konec této sezóny a na 2012. "Jsme s výsledky testů hodně spokojeni. Pirelli nám dala k testování několik úplně nových směsí nejvyšší kvality, které jsme měli vyzkoušet. S němi se nám podařilo jezdit konstantně rychlé časy. Ačkoliv bylo velké vedro, tak tyto pneumatiky fungovaly opravdu dobře. Soustředili jsme se z 80% na jejich test, zbytek jsme pracovali na setupu.".

Ovšem stejný čas jako on zajeli i Eugene Laverty a také Joan Lascorz - i ten ale zajel svůj nejlepší čas s kvalifikačními pneumatikami.

Mladý Ayrton Badovini byl v přehledu časů na místě 6., když dopoledne lehce havaroval.

Jonathan Rea s Hondou skončil 7., testovací jezdec Aprilie Alex Hofmann 8., který okomentoval své testování s notnou dávkou humoru slovy: "Na tlustého novináře celkem slušný čas".

Top-10 dvoudenních testů dokompletovali testovací jezdec BMW Steve Martin a Rubén Xaus na Hondě.
Časově se proti včerejšku zlepšil i absolutní nováček na superbikovém motocyklu, mistr světa Moto2 Toni Elias, který měl k dispozici satelitní motocykl BMW po Jamesi Toselandovi a na svého "týmového" kolegu Badoviniho ztratil při své premiéře 1,7 sekundy. Elias ale musel test předčasně ukončit, aby mohl odcestovat do Aragónu k dalšímu závodu MotoGP.

Dnešní den pak vůbec netestoval Chris Vermeulen, který stále trpí následky svého předchozího zranění, tedy pravého kolena.

Testování druhého dne bylo ukončeno o něco dříve, než bylo plánováno a to kvůli dešťovým přeháňkám.

Misano - testy WSBK, přehled časů po 2 dnech

01- Marco Melandri – Yamaha World Superbike Team – Yamaha YZF R1 – 1’35.8
02- Tom Sykes – Kawasaki Racing Team – Kawasaki ZX-10R – 1’35.8
03- Carlos Checa – Althea Racing – Ducati 1198 – 1’36.0
04- Eugene Laverty – Yamaha World Superbike Team – Yamaha YZF R1 – 1’36.0
05- Joan Lascorz – Kawasaki Racing Team – Kawasaki ZX-10R – 1’36.0
06- Ayrton Badovini – BMW Motorrad Italia – BMW S1000RR – 1’36.1
07- Jonathan Rea – Castrol Honda – Honda CBR 1000RR – 1’36.7
08- Alex Hofmann – Aprilia Alitalia Racing Team – Aprilia RSV4 Factory – 1’36.9
09- Steve Martin – BMW Motorrad Motorsport – BMW S1000RR – 1’37.1
10- Ruben Xaus – Castrol Honda – Honda CBR 1000RR – 1’37.4
11- Toni Elias – BMW Motorrad Italia – BMW S1000RR – 1’37.8
12- Chris Vermeulen – Kawasaki Racing Team – Kawasaki ZX-10R – 1’38.4
13- Makoto Tamada – Castrol Honda – Honda CBR 1000RR – 1’38.8

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist