Melandri: Budu bojovat o titul až do konce

Marco Melandri nechce vzdát boj o titul až do samého konce letošní sezóny, ačkoliv je jeho ztráta na Checu hodně velká. Eugene Laverty chce naopak skončit v tabulce jako "1" u Yamahy, tedy skončil před Melandrim...

Je úplně jedno, zda se Yamaha koncem sezóny oficiálně rozloučí s tímto mistrovstvím světa, a Marco Melandri tak zůstane bez práce, Ital se rozhodl, že až do konce šampionátu využije ještě stále malé šance bojovat o titul mistra světa superbiků. A to i přesto, že na Nürburgringu ještě nikdy nejel a vůbec ho tedy nezná: "Už se moc těším. Jsem rád, že už skončilo léto a opět se závodí. Chci do toho dát opravdu všechno a budu bojovat o titul mistra světa až do úplného konce", říká Melandri.
Ačkoliv toho ví tovární jezdec Yamahy o Nürburgringu velmi málo, tak se mu okruh už nyní hodně zamlouvá. Je hodně technicky náročný a tak si Ital od této tratě slibuje hodně legrace ze závodění: "Předpověď počasí na neděli není sice zrovna příznivá, ale to se mění den ode dne. Takže doufám, že to bude něco mezi a možná ještě lepší. Brzy to ale uvidíme sami", objasňuje Marco "Macio" Melandri.
Stejně jako Ital, se těší i jeho týmový kolega Eugene Laverty tomu, že už skončila letní přestávka: "Nürburgring je trať, kterou mám velmi rád a po loňském vítězství v supersportech mám na ní i velmi dobré vzpomínky. V Silverstone jsem dokázal zajet podiový double a na Nürburgringu to chci zopakovat", říká Ir Laverty.

Čtvrtý v pořadí MS WSBK Eugene Laverty se navíc ještě nevzdal úmyslu skončit celkově v Top-3, což ale znamená zlikvidovat 64 bodový náskok na svého týmového kolegy Melandriho, který je v tabulce před ním. Oba dva mohou počítat na závěrečné čtyři závody s modifikací motoru a updaty šasí a elektroniky, což by mělo vést ke zvýšení rychlosti stávajících motocyklů Yamaha.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist