Max Biaggi je zpět!

Italský fenomén Max Biaggi je zpět na závodní dráze, včera a dnes testoval motocykl Suzuki GSX-R1000 na okruhu Magny Cours.

Bývalá hvězda MotoGP, italský jezdec Max Biaggi, absolvoval soukromý test svého nového týmu Alstare Corona Suzuki Extra. Na okruhu Magny Cours včera a dnes najezdil za proměnlivého počasí mnoho kilometrů. S letošním modelem Suzuki GSX-R1000 K6 tak Biaggi začal proměňovat návrat na závodní okruh ve skutečnost. Oficiální představení Maxe Biaggiho v továrním týmu Suzuki je plánované na 28. října, kdy bude tisková konference a následné testování na okruhu Vallelunga.
"Naposledy jsem na závodním okruhu jezdil 6. listopadu 2005 a pak jsem byl skoro rok mimo. Jistě si představíte, jak je to pro mne divná zkušenost," říkal po testování Max Biaggi. "Superbike je těžší než MotoGP, je proto ho složitější ovládat například v rychlých šikanách. Během těchto dvou dnů jsem se hodně naučil, hodně jsem o tom přemýšlel. Je to také poprvé, kdy jezdím na tomto okruhu, musel jsem se také tedy naučit kudy vede. Velký rozdíl je také v pneumatikách, nikdy jsem ještě na Pirelli nejezdil. Musím se všemu postupně naučit. Začal jsem tím, že chci získat dobrý pocit na tomto motocyklu, znamenalo to přestavění řidítek, stupaček a všech páček. Jsem malý a proto jsem musel mít také speciálně upravená sedlo, abych na motocyklu příliš nebalancoval. Superbike také nemá uhlíkové brzdy, musím si proto na tyto zvykat a naučit se s nimi brzdit. Ve skutečnosti je od toho, na čem jsem dříve jezdil, superbike velmi odlišný. Budu se muset hodně učit, ale dal jsem se do toho a již se těším na můj příští test."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist