Kalendář WSBK 2020 – Přesuny termínů a zrušení italského kola v Imole

Situace s koronavirem zatím nedává příliš optimistické vyhlídky na nějaké rychlé řešení, takže superbikové mistrovství světa představuje novou podobu kalendáře pro rok 2020, kde se termíny dvou kol mění a jedno kolo se ruší úplně.

V úterý došlo k oficiálnímu představení nové podoby kalendáře WorldSBK 2020. FIM a promotér Dorna WSBK Organization informují o změnách, které se týkají superbikové sezony, kterou letos ovlivnila celosvětová zdravotní situace s COVID-19.

Závod v Aragonii s původním termínem 22. až 24.května, má nyní nový termín pořádání a to 28. až 30.srpna. Závod Riviera di Rimini Round v Misano World Circuit “Marco Simoncelli”, jehož původním termínem byl 12. až 14.červen, je nyní přesunut až na 6. až 8.listopadu.

Závodem, který se musel zrušit je květnové italské kolo Acerbis Italian na Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari. „Je v tom opravdová hořkost a zklamání z tohoto bolestivého rozhodnutí, a to neříkám jen jako preziden společnosti, která spravuje okruh, ale především jako velké nadšenec, který každým rokem očekává toto kolo s nadšením chlapce,“ uvedl prezident Formula Imola Uberto Selvatico Estense. „Na druhé straně je tady vědomí, že tato volba byla správná, abychom uchránili zdraví veřejnosti i všech profesionálů, což je ten hlavní aspekt před ekonomickou nebo sportovní stránkou věci.“

Prakticky je nyní prvním závodem po Austrálii britský Donington Park s termínem 3. až 5.července 2020. Zda tomu tak skutečně bude ukáže až čas.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist