Haslam vynechá první závod

Britský jezdec Leon Haslam dnes havaroval při velké rychlosti dopoledního testování na Phillip Islandu a nemohl se postavit na patu. Později se toto zranění nepotvrdilo, naopak se ukázalo ještě horší a vicemistr světa 2010 se musí ještě v Melbourne podrobit operaci.

Tovární jezdec BMW Leon Haslam z Velké Británie havaroval dnes během prvního dopoledního testování ve svém 25. kole při výjezdu ze zatáčky "Swan" a po rentgenovém vyšetření v nemocnici "Casey Hospital" v Berwicku bylo zjištěno, že má zlomený pravý kotník a ještě malou kůstku na levé noce (což ale nebyl ten vážný problém). Zato kotník bude nutno operovat a operaci provede ještě ve čtvrtek dopoledne doktor Vincenzo Tota v Melbourne. Zlomenina bude zpevněna jedním šroubem. Tovární jezdec BMW tak musí vynechat první letošní závod WSBK na Phillip Islandu.

"To, co se stalo, je opravdu frustrující, neboť jsme se opravdu posunuli dopředu. Moje změřené časy nebyly totiž vůbec špatné. Při mém pádu jsem přímo před cílovou rovinkou měl tvrdý highsider a dopadl jsem na paty... Doufám, že operace proběhne dobře a já se zase brzy objevím na motocyklu", řekl hodně smutný Leon Haslam.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist