Fonsi Nieto o WSBK

"Myslím si, že další jezdci MotoGP sem přestoupí také," říká Fonsi Nieto na adresu Mistrovství Světa Superbike.

První velké seznámení se superbikovým motocyklem Ducati 999RS prožil španělský jezdec Fonsi Nieto až při deštivých testech ve Valencii, kde na začátku minulého týdne patřil k nejrychlejším. V týmu SC Caracchi Ducati absolvuje synovec legendárního Angela Nieta svou první superbikovou sezónu, a tak pochopitelně musel po testování odpovídat i na otázku, proč dal startu ve WSBK přednost před startem v MotoGP, kde jednal s týmem Luise D´Antína.
"Tak především Ducati zavolala, abych přijel testovat, a to jsem pochopitelně nemohl odmítnout," říkal Fonsi Nieto, který odmítl nabídku Luise D´Antína poté, co se dozvěděl, že tým D´Antín Ducati bude v roce 2005 používat loňské, neúspěšné modely Desmosedici GP4, a to ještě s pneumatikami Dunlop. "Myslím si, že nastoupení ve WSBK je pro mne dobré, ostatně toužím jezdit pro Ducati. Myslím si, že tohle je nejlepší motocykl," říká Nieto na adresu stroje Ducati 999. "Zvítězil ve většině závodů, ale stejně bylo rozhodnutí přestoupit do WSBK velmi obtížné, nikdy jsem na čtyřtaktu nejezdil, dokonce ani pneumatiky Pirelli jsem nikdy nepoužíval."
Rozhodnutí Fonsi Nieta přestoupit do WSBK a vzdát se šance startu v MotoGP mnohé překvapilo, prakticky celý svět se domnívá, že MotoGP je nejlepší třída na světě (až na pár hrdých „Amíků“). Nicméně samotný Nieto si myslí, že je pouze jedním z prvních jezdců, kteří se přesunuli z MotoGP do WSBK. "Domnívám se, že Mistrovství Světa Superbike bude brzo považované za jednu z vrcholných tříd. Každým rokem je šampionát WSBK silnější, myslím si, že další jezdci MotoGP sem přestoupí také."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist