Elias zítra a pozítří s BMW S1000RR

Úřadující mistr světa Moto2 Toni Elias bude v následujících dvou dnech testovat v Misanu superbikový motocykl BMW S1000RR týmu BMW Italia. Nejedná se ovšem o Španělův záskok za Jamese Toselanda, nýbrž o eventuální angažmá španělského světového šampiona na příští sezónu.

Po hodně velkém zklamání v letošní sezóně musí Toni Elias na příští rok hledat zřejmě nějaké nové působiště. Úřadující mistr světa Moto2 končí letošní závody MotoGP většinou v zadní části závodního pole a jen jednou skončil v Top-8. Jestli se mu podaří získat nějaký motocykl na rok 2012 v kubatuře MotoGP je spíše sázkou do loterie a do Moto2 se mu už nechce. Tento týden bude malý Španěl testovat v Misanu superbikový motocykl BMW stáje BMW Italia.

James Toseland oznámil před několika málo dny konec své závodní kariéry, ovšem Elias není rozhodně plánován jako krátkodobá výpomoc za britského jezdce, nýbrž rozhodně tento Španěl svou smlouvu s LCR-Honda dodrží až do konce této sezóny.
"Nejsme samozřejmě vůbec nadšeni ukončením závodní činnosti Jamese", říká ředitel BMW-Italia Serafino Foti: "James je totiž opravdový šampion. My se ale musíme dívat do budoucnosti. Testy 13. a 14. záři jsme už naplánovali před nějakou dobou. Toniho jsme pozvali abychom splnili jeho zájem a zároveň využili jeho zkušeností. Test se ale nekoná proto, abychom okamžitě Jamese nahradili".

"Z části i proto, že Toni má své povinosti v MotoGP. V příštích dnech oznámíme jezdce, který za nás pojede poslední tři závodní víkendy. Chtěl bych poděkovat Luciovi Cecchinellovi (týmový šéf LCR-Honda - pozn. Bosso) za jeho spolupráci, a také Hondě, že nám tento test umožnila", řekl dále Foti.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist