Dozvuky z Valencie - WSBK

Jezdecke ohlasy nejen vitezu, ale i porazenych jezdcu, z nedelnich svetovych superbiku ve Spanelsku na okruhu Ricarda Torma.

Dozvuky z Valencie - WSBK
Norick Abe (out/5.)
“Bohuzel musime jeste behem zavodnich vikendu dohanet testovaci manko. S kvalifikaci jsem byl spokojen. Za pad v prvni jizde bych se chtel memu tymu omluvit. Mel jsem pockat az do posledni zatacky a pak teprve atakovat Vermeulena. Ve druhe jizde jsem pak nemel vubec zadny grip ! Co se tyka kvalifikace a Superpole, tak to jeste nemam uplne zazite, ale bude to stale lepsi a lepsi”, rikal nejlepsi jezdec na motocyklu R1.
Noriyuki Haga (5./4.)
“Mame hodne problemu a to na na vsech rovinach. Ctvrte misto je pro me jednoduse malo.
Ben Bostrom (12./6.)
“Konecne jsem se dostal do Superpole, na to posledni se uz ani nepamatuji (byla to Imola 2002 – pozn. Bosso)”, zertoval spokojeny Kalifornan. “A v zavode jsem bojoval s lidmi, ktere vubec neznam a proto jsem je ani nemohl otypovat. A kdyz jedu opatrne, tak me hned atakuji. Ale s tim se musim vyrovnat. Druha jizda byla uplne o necem jinem. Udelali jsme velke pokroky a pomalu se dostavame k podiu. A konecne mame k dispozici take dva opravdu dobre motory. Ale v Superpole se stalo, to co uz predtim, packa predni brzdy proste nefungovala a tak jsem to radeji “zabalil”, rikal pilot staje Renegade, kde nyni pracuje jako sefmechanik byvaly pilot GP 500 ccm, Simon Buckmaster, nebot dosavadni technik Japonec Mazumoto byl “odvelen” k NCR – Ducati.
Yukio Kagayama (3./7.)
“Vedel jsem dopredu, ze zde v Evrope to bude tezke. V Kataru jsme zacinali vsichni od nuly. A v Australii jsme predtim testovali 8 dnu. Navic ja mam rad rychle okruhy a moji protivnici znaji Valencii velmi dobre. Motocykl byl ovsem perfektni. A kdyz jsem videl v prvni jizde lezet Abeho mimo trat, byl jsem nejstastnejsim clovekem na svete.” K jeho dosavadnim vykonum rika sef tymu, Francis Batta: “Musime radeji Yukia krotit, aby nedopadl tak jak vloni v zavodech BSB a nezranil se nam na delsi dobu.”
Garry McCoy (out/out)
“Mame zde sebou nektere nove dily uz pro rok 2006, ale nemuzeme je jeste pouzit, nebot motor jeste neni tak daleko vyvinut. Proto take nebudeme v pondeli testovat”, rikal Australan, ktery opet propasl Superpole a vypadal po zavode jinak, nez spokojene.
Troy Corser (1./1.)
“Zde ve Valencii jsme meli k dispozici pouze mekke pneumatiky. A s otazkou ? Nebot zde na trati se stoupajici teplotou, na rozdil od jinych drah, se mohou pouzit pouze mekke pneu. Mozna i stredne tvrde “B”, ale ja jsem jel mekke smesi “A”, odkryl problem pneumatik suveren tohoto vikendu.
Pierfrancesco Chili (7./10.)
“V prvni jizde mi dvakrate uklouzl predem, kdyz jsem se uz dostal k Hagovi. A tak jsem radeji pak jel opatrneji. A ve druhe jizde jsem od zacatku citil to operovane rameno. Ale jel jsem naplno. Nas motocykl ma opravdu velky potenzial. Ty dva tydny do Monzy vyuziji naplno pro dalsi zlepseni”. Mimochodem se sefem tymu, Klaffenböckem, ma Chili nasledujci dohodu: “Mohu shanet vlastni sponzory, 50 % dostanu ja, 50% jde do tymu.”
Karl Muggeridge (out/out)
“Max zacal prvni jizdu jako blazen, jak kdybychom uz byli v poslednim kole. A pri jeho “letu” me trefilo jeho zadni kolo do ramena”, rika jezdec, ktery se 8. dubna ozenil se svou dlouholetou pritelkyni Isabellu. A jelikoz manzelka pochazi ze Svycarska, prodal Australan svuj byt v Andorre a presidlil doCurychu.

Regis Laconi (nestartoval)
“Nemam zadne problemy” rikal skodolibe po skonceni kvalifikace na adresu Jamese Toselanda, ktery se nekvalifikoval do Superpole. To jeste vicemistr sveta netusil, ze ve Warm – Upu bude kolidovat v zatacce pred cilem se Spanelem Martinezem a pro zraneni vubec nenastoupi do ani jedne jizdy.
James Toseland (8./19.)
“Dostat se z 23. mista az na 8. v cili nebylo vubec jednoduche. Ale na neco takoveho (tedy probijet se celym startovnim polem) nejsem vubec zvykly. Ve druhe jizde jsem hned od zacatku citil, ze neco neni v poradku s prednim kolem. A tak jsem po kolizi s Velinim a McCoyem radeji zajel do depa a nechal si vymenit predni kolo. A co se tyka kvalifikace, tak proste praporek ukoncujici trenink byl pro me vyvesen prilis brzo”, rikal mistr sveta, o nemz nekteri clenove tymu tvrdi, ze by mel brzo navstivit psychologa.
Chris Vermeulen (2./2.)
“Myslel jsem si, ze prijel Kagayama, ale podle divokych “slides” jsem poznal, ze to je Walker. Videl jsem totiz pouze zlutou barvu. A v prvni jizde jsem se uz chystal na zaverecny souboj s Abem, kdyz jsem najednou videl misto “+0” tabuli “+6”. “
Chris Walker (4./3.)
“Nas motocykl je pro muj styl jako stvoreny. A tak pripravime nasim protivnikum v pristich zavodech jiste nekolik horkych okamziku.”
Fonsi Nieto (17./out)
“Nemam vubec duveru v predni kolo”, konstatoval suse domaci jezdec, ktery zatim totalne v letosnim sampionatu zklamal.
Max Neukirchner (out/12.)
“V prvni jizde jsem citil, jako by me nekdo zezadu trefil” (to ale neni pravda – poznamka Bosso). Ve druhe jizde me ta stihaci jizda docela bavila”, rikal Nemec, ktery se v kvalifikaci (3.) a v Superpole (4.) opet dokazal dostat mezi absolutni spicku.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist