Čtvrtý podnik MS Superbike – Pirelli Emilia-Romagna

Na okruhu Misano World Circuit Marco Simoncelli je o nadcházejícím víkendu čtvrtý podnik sezony MS superbikových motocyklů – Pirelli Emilia-Romagna. Závodí jezdci všech tří šampionátů v klasickém schématu dvou klání plus sprintu navíc v případě superbikové kategorie. Na startech všech tříd má Česká republika své zastoupení – Oliver König (WSBK), Ondřej Vostatek (WSSP) a Petr Svoboda (WSSP300). První tréninky jsou v pátek, Superpole a první závody v sobotu a hlavním dnem závodu je neděle.

Kapitoly článku

Misano World Circuit Marco Simoncelli

Závodní okruh Misano World Circuit Marco Simoncelli leží nedaleko od města Misano Adriatico v provincii Rimini v Itálii. Všude kolem krásné pláže, moře v pozadí a zpravidla příznivé povětrnostní podmínky, které v tomto koutu světa nabízí ideální podmínky k závodění. Závodní dráha má celkem 4226 metrů a 16 zatáček - 6 levých a 10 pravých. Závodí se ve směru hodinových ručiček.

MS Superbike (WorldSBK) – Preview

Po třech úvodních kolech sezony je na první pozici průběžného hodnocení Álvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati). Španěl má náskok 17 bodů a v Misanu bude muset udržet natavené tempo, to znamená bodovat minimálně pozicemi v Top3, protože jinak bude problém si vedení v soutěži udržet. Navíc Misano je domácím podnikem Ducati, takže motivace uspět a předvést fanouškům to nejlepší, bude v případě jezdce i jeho týmu maximální.

Druhý Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) intenzivně pracuje na tom, aby ztrátu na vedení v šampionátu vymazal a zvýšil tím šance na zisk dalšího titulu mistra světa. O ten přišel loni, když prohrál souboj s Turkem Razgatlioglem. Letos je situace jiná, jelikož je Bautista zpět u Ducati, kde se mu viditelně daří, takže o to těžší to Rea má.

Na průběžné třetí pozici je Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK), úřadující mistr světa, jemuž se letos zatím nepovedlo vyhrát ani jeden závod. Pro Turka je to těžší úvod sezony, ale zatím není nic ztraceno, třebaže ztráta na vedení se již vyšplhala na 52 bodů. Razgatlioglu je jezdcem s nímž se počítá pro MotoGP, ale ten s přestupem zatím nijak nespěchá.

Na čtvrté pozici průběžného hodnocení je Andrea Locatelli (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK), jeemuž na týmového kolegu Razgatliogla chybí 25 bodů. Ital byl prozatím jednou třetí, takže si bude chtít spravit chuť na domácí půdě Misano World Circuit “Marco Simoncelli”. Jen 8 bodů za Locatellim je pátý jezdec MS Iker Lecuona (Team HRC). Průběžně jedenáctý Scott Redding (BMW Motorrad WorldSBK Team) nebude mít v Misanu za týmového kolegu Michaela van der Marka, protože ten je zraněný, ale Ukrajince Illia Mykhalchyka.

O první body do průběžného hodnocení světového šampionátu superbiků bude o nadcházejícím víkendu usilovat český závodník Oliver König (Orelac Racing VerdNatura). Na domácí půdě nastupuje Alessandro Delbianco (TPR Team Pedercini Racing), jenž se představí ve speciálních barvách italského týmu. Pedercini Racing původně počítal s Leonem Haslamem, ale ten nemůže kvůli závazkům s Kawasaki pro vytrvalostního klání v Suzuce. Po závodě v Estorilu je stále zraněný Lucas Mahias, takže za Francouze pojede v Misanu Španěl Tito Rabat (Kawasaki Puccetti Racing).

WorldSBK – MS po Estorilu:

1. ALVARO BAUTISTA DUCATI 161 bodů
2. JONATHAN REA KAWASAKI 144
3. TOPRAK RAZGATLIOGLU YAMAHA 109
4. ANDREA LOCATELLI YAMAHA 84
5. IKER LECUONA HONDA 76
6. MICHAEL RUBEN RINALDI DUCATI 60
7. ALEX LOWES KAWASAKI 54
8. XAVI VIERGE HONDA 48
9. AXEL BASSANI DUCATI 43
10. LORIS BAZ BMW 38
11. SCOTT REDDING BMW 35
12. GARRETT GERLOFF YAMAHA 25
13. PHILIPP OETTL DUCATI 15
14. LUCAS MAHIAS KAWASAKI 14
15. EUGENE LAVERTY BMW 13
16. XAVI FORES DUCATI 12
17. MICHAEL VAN DER MARK BMW 11
18. LUCA BERNARDI DUCATI 10
19. ILLIA MYKHALCHYK BMW 9
20. ROBERTO TAMBURINI YAMAHA 9
21. CHRISTOPHE PONSSON YAMAHA 8
22. KOHTA NOZANE YAMAHA 5
23. LEON HASLAM KAWASAKI 3
24. LEANDRO MERCADO HONDA 1

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist