Balaton Park zřejmě WSBK nestihne, ve hře je Pannonia Ring a Estoril

Maďarský okruh Balaton Park zřejmě nestihne vše potřebné k tomu, aby byl letos pro závody světové série MOTUL FIM Superbike World Championship homologován, takže promotér šampionátu superbiků má další plán spojen s okruhem Pannonia Ring nebo dvojzávodem v Portugalsku.

Už nějakou dobu se mluví o tom, že na maďarském okruhu Balaton Park letos zřejmě závody superbiků neuspořádají. Promotér Dorna proto zvažuje možnost maďarský podnik, který má termín 23. až 25.srpna, přesunout na Pannonia Ring, kde již před několika dny proběhla inspekce Dorny a FIM.

Nicméně ani Pannonia Ring není zárukou, že by došlo k jeho hladké homologaci pro závody světové série, takže je ve hře třetí možnost a to ta, že by se po závodu v Portimau jelo další kolo v Estorilu. Portimao má letos v termínu 9. až 11. srpna večerní závody a pokud by Estoril zůstal jedinou možností, superbiky by v Portugalsku zůstaly a další podnik absolvovaly tam.

Portugalský okruh Autódromo Fernanda Pires da Silva, který v roce 1972 postavili v Estorilu, nedaleko hlavního města Lisabon, byl v kalendáři WSBK naposledy v roce 2022. Na stupních vítězů tehdy figurovala ve třech závodech trojice Álvaro Bautista, Jonathan Rea a Toprak Razgatlioglu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist