Oliver König na Tandemu s Vláďou: V kategorii Supersport 300 všichni jedou krev celý závod

Seriál rozhovorů Na tandemu s Vláďou tento pátek patří Oliveru Königovi, kterému jen před malou chvílí skončila sezona. Byla to sezona hodně šťavnatá a zejména její závěr měl velké grády. Oliver v kategorii Supersport 300 bojoval závod co závod o pódium, které se mu nakonec podařilo urvat při domácím závodě v Mostě. Tam si vůbec poprvé vyzkoušel s týmem TME Racing vytrvalostní závod Mistrovství světa a druhé místo v kategorii Superstock mluví za vše.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O kompletní sezoně v MS Supersport 300
  • Jak těžké je prosadit se v nabité konkurenci a vystoupit na bednu
  • O závodech doma v Mostě a vybojovaném třetím místě
  • Jak čapl příležitost za pačesy a vyzkoušel si EWC
  • O plánech a přípravách na další sezonu
Náš tip

Stahujte nezkrácenou verzi v MP3: konig.mp3

Poslechněte si rozhovor s Oliverem, který vypráví o sezoně v Mistrovství světa Supersportů 300, která podle jeho slov nebyla vůbec špatná, i když někdy se dařilo víc a někdy zase o něco hůř. Pozitivní je, že se mu dařilo sbírat body a rvát se o pódium v neskutečně vyrovnané a nabité konkurenci hladových vlčáků, kde to nikdo nenechá druhému zadarmo. Občas to prý bylo na trati hodně vyostřené a dá se říct, že už trošku na hraně, ne-li za ní. Oliver v rozhovoru přiznává, že by to chtělo více respektu a ohleduplnosti, ale moc dobře ví, že v Mistrovství světa holt v rukavičkách jezdit nedá a tak je to potřeba brát. Jeho třetí místo při domácím závodě v Mostě patří mezi jeho nejlepší okamžiky sezony a přiznává, že pódiové umístění chtěl zopakovat ještě v některém z dalších závodů, což se mu ale nepodařilo, i když k tomu nechybělo hodně.

Do České republiky se hodně na rychlo přestěhoval kolotoč Mistrovství světa vytrvalostních závodů EWC, aby tu proběhl poslední závod seriálu, a aby se rozhodlo o konečném pořadí a zrovna tak o světových mistrech. V tu chvíli se naskytla možnost postavit ryze český tým a takovou příležitost nenechal Oliverův kamarád Dominik Jůda ležet. Pak už všechno nabralo rychlý spád a sen se stal skutečností. Oliver nastoupil ke svému premiérovému startu ve světovém šampionátě EWC po boku kámošů Filipa Salače a Dominika Jůdy a tento rozhovor přiblíží, jak vše probíhalo. Poslechněte si, co všechno se musel Oliver naučit a jaké to bylo popasovat se s „rychlou“ litrovou motorkou, ale i s ostřílenou světovou konkurencí zvučných jmen nebo času stráveným na trati v ostrém tempu. Odradila Olivera první zkušenost od dalších možných startů EWC nebo naopak nakopla a vytrvalostní závod si opět rád vyzkouší? Mimochodem, už jste viděli náš čtyřdílný seriál Cvičíme s Oliverem, který přibližuje jeho přípravu na závodní motorku pod vedením Jirky Heiníka?

Přečtěte si také:

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 30 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Venda přispěl 15 Kč
b1mBo přispěl 15 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist