yamaha_demo_tour




Dominik Jůda na tandemu s Vláďou: Máme výhodu, že Most známe

Už za týden na mosteckém okruhu odstartuje světový šampionát EWC, ve kterém se představí několik českých závodníků. Do Mistrovství světa vytrvalostních závodů nastoupí také ryze český tým TME Racing Dominika Jůdy, ve kterém bude sám startovat po boku našich špičkových silničářů Olivera Königa a Filipa Salače. Dominik usedl na červenou sedačku, aby v pořadu Na tandemu s Vláďou přiblížil přípravy týmu na start šestihodinovky v Mistrovství světa EWC ve třídě Superstock.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

O čem se mluvilo:

  • O závodech EWC a startu ryze českého týmu v Mostě
  • Jak se připravuje motorka pro vytrvalostní závody
  • O pravidlech a strategii pro kratší vytrvalostní závod
  • Jak se skládal tým a kdo bude za TME Racing v Mostě startovat
  • O závodění doma i v zahraničí a silné konkurenci          
Náš tip

Stahujte nezkrácenou verzi: juda.mp3

Dominik Jůda si už vytrvalostní závody párkrát vyzkoušel a ve světovém šampionátu startoval na Slovensku i v asijském Sepangu. Moc dobře ví, do čeho jde a co ho čeká, takže se s týmem snaží připravit techniku, zázemí i kvalitní mechaniky, na které musí být maximální spolehnutí. Vzhledem k tomu, že byl Most zařazen do světového šampionátu na poslední chvíli a tým TME Racing zapsán na startovní listinu zrovna tak, není času na zbyt a je potřeba pořádně zabrat. Parťáky Dominika Jůdy budou naši skvělí silničáři Oliver König a Filip Salač, kteří doposud žádné zkušenosti s vytrvalostními závody nemají a do jisté míry se to dá říct, také o velké motorce.

V rozhovoru se dozvíte, jak se kluci chystají na start, jak testují superstockový speciál Yamaha R1 a jakým způsobem se budou na motorce během šestihodinovky střídat. Vzhledem k tomu, že se pojede „jenom“ šest hodin, půjde spíš o sprint a podle slov Dominika to bude vabank, to znamená, že všichni pojedou na krev a dá se očekávat hodně vysoké tempo, které nebude mít daleko časům na kolo světových superbiků.

Poslechněte si rozhovor s klukem, který měl vážnou nehodu na motorce, a jen se štěstím se mu podařilo vrátit do sedla závodní mašiny a už po několikáté bude startovat v Mistrovství světa. Tentokrát to bude o to zajímavější, že pojede na domácí trati a po boku mladých střelců ze světových šampionátů Moto3 a WorldSSP 300.   

       

Přečtěte si také:

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Honza Zajíček - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 10 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
b1mBo přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist