Gino Rea získal cenu Anthony Delhalle EWC Spirit Trophy

Na startovním roštu čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans byl vidět britský závodník Gino Rea, který se loni v srpnu těžce zranil při tréninku na osmihodinovku v Suzuce. Rea byl dlouho upoután na lůžku s těžkým zraněním hlavy, takže jeho přítomnost mnohým vyrazila dech. Navíc Rea nebyl jen přítomen, zvládl také čestné kolo těsně před startem legendárního závodu, jenž absolvoval v sedle silniční Hondy v barvách týmu F.C.C. TSR Honda France. Jeho neuvěřitelný návrat do života, jeho odhodlání a pevnou vůli ocenili trofejí Anthony Delhalle EWC Spirit Trophy pro 24 Heures Motos.

Brit Gino Rea byl zpět v akci osm měsíců poté, co loni v srpnu utrpěl vážné zranění hlavy při tréninkové nehodě před 43. ročníkem vytrvalostního závodu Coca-Cola Suzuka 8 hodin v Japonsku. O víkendu byl speciálním hostem úvodního závodu sezony FIM EWC v Le Mans. Poté, co Rea přijal čestnou stráž od jezdců EWC a jejich týmů, vyrazil na velmi emotivní čestné kolo krátce předtím, než v sobotu odpoledne odstartoval 46. ročník 24 Heures Motos.

Gino Rea byl vybrán jako držitel trofeje Anthony Delhalle EWC Spirit Trophy za své neochvějné odhodlání nevzdávat se tváří v tvář velké nepřízni osudu. Anthony Delhalle dvakrát vyhrál závod 24 Heures Motos a celkem pětkrát nastupoval v sestavě, která získala titul mistra světa vytrvalostních závodů FIM EWC. V úvodu sezony 2017 přišel o život na následky zranění, která utrpěl pádem při testování. Cena se uděluje v rámci jednotlivých podniků FIM EWC k uctění památky jezdce francouzského týmu Suzuki Endurance Racing. Jeho manželka a dvě děti byli o víkendu v Le Mans, aby tuto cenu Reovi osobně předali.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist