Rodina Gina Rea vyhlásila výzvu k financování jeho rehabilitace

Rodina Gina Rea, který se minulý měsíc vážně zranil v rámci příprav na 43. ročník závodu Coca-Cola Suzuka 8 Hodin, třetího kola mistrovství světa FIM Endurance 2022, vyhlásila finanční výzvu na pomoc při jeho pokračující rehabilitaci.

Shannon Rea v této věci napsala: „Gino utrpěl katastrofální zranění, které mu změnilo život, když v Suzuce narazil do svodidel. Gino nereagoval a upadl do kómatu. Okamžitě byl leteckou záchrannou službou převezen do Všeobecného lékařského centra prefektury Mie. Jeho rodině pak byla sdělena zpráva, že je v ohrožení života. Tým v prefektuře Mie zjistil, že Gino má silný otok a krvácení do mozku. Rozhodli, že bude nejlepší udržovat ho v kómatu, aby se zabránilo dalšímu otoku a snížila se jeho prudce stoupající teplota. Následujících 48 hodin bylo pro Gina kritických.”

„Jak hodiny ubíhaly, rodina a přátelé s napětím čekali na aktuální informace o Ginově stavu. Bylo nám řečeno, že Gino utrpěl traumatické poranění mozku. Kromě toho měl také zlomeniny C2, C7, levé klíční kosti, žebra a pohmoždění plic.”

„Gino ležel v kómatu celkem sedm dní. Dohlížel na něj skvělý lékařský tým a jeho milující rodina, která odcestovala do Japonska, aby mu mohla být po boku. Pro všechny to byl silný okamžik, když konečně začal jevit známky zlepšení a pomalu otevíral oči, aby nám všem odpovídal.”

„Gino byl vždycky psychicky i fyzicky silný člověk. Tým v nemocnici řekl, že je ohromilo, jak dobře se za tak krátkou dobu zotavil a přičítali to dlouhému období tvrdého tréninku a jeho vysoké kondici. Ginovi bylo v důsledku nehody diagnostikováno difuzní axonální poranění. Jedná se o komplexní poranění mozku, které ovlivňuje fyzické, kognitivní a emocionální funkce člověka. Míra, do jaké se někdo změní nebo jak se z tohoto typu zranění zotaví, se liší člověk od člověka. Proto je pro nás zásadní zajistit, aby se Ginovi dostalo správné rehabilitace.”

„Ginovi může trvat několik měsíců nebo i několik let, než se zotaví. Abychom Ginovi poskytli co nejlepší šanci na úplné uzdravení, bude v dohledné době potřebovat tuto intenzivní a důslednou rehabilitaci.”

„Vzpomínky nás utvářejí a dělají nás tím, kým jsme. Ginova krátkodobá i dlouhodobá paměť je bohužel značně narušena, a proto je zapotřebí profesionální terapie, aby ji opět získal zpět.”

„Doufáme, že mu neuropsychologové pomohou vzpomenout si na důležité milníky v jeho životě, jako je například jízda na jeho první motorce ve třech letech! Musí být schopen vzpomenout si na své motokrosové začátky až po pódiové umístění na 24H SPA EWC Motos, kdy vždy svým strhujícím způsobem bavil diváky. A hlavně chceme, aby si Gino pamatoval všechny úžasné chvíle, které prožil s rodinou a přáteli.”

„Jak mnozí z vás vědí, Gino žije naplno a je vždy připraven na novou výzvu. Nic nemiluje víc než léta strávená závoděním po celém světě, stejně jako když v roce 2009 vyhrál evropský šampionát SuperStock 600. V posledních letech se mu dařilo i v závodech na okruzích. Své umění předvedl loni v dešti na britském závodě superbiků v Doningtonu, kde ve dvou závodech skončil na prvním místě! Bez podpory své rodiny, přátel a fanoušků po celém světě by toho nebyl schopen, ale nyní nás potřebuje více než kdy jindy, protože začíná svou největší výzvu.”

„Aby se Gino mohl plně zotavit, potřebujeme získat nějaké finanční prostředky a pokračovat v nákladné rehabilitaci. Aby Gino dosáhl co nejlepšího výsledku, potřebujeme vaši pomoc!”

„Bez ohledu na to, jak malá částka to může být, budeme vám za váš příspěvek navždy vděční. Prosíme, přispějte.”


V případě zájmu více informacíZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist