FIM EWC – Provizorní pole position má TSR Honda, Smrž je zraněný

Na dráze Motorsport Areny Oschersleben dnes týmy vytrvalostního mistrovství světa absolvovaly první kvalifikační jízdy. Průměry časů tří jezdců každého z týmů určily pořadí první kvalifikace, ale až páteční druhé kvalifikační jízdy stanoví přesné pořadí na startu. Nejrychlejším týmem je F.C.C. TSR Honda France, český Mercury Racing je devátý, ale bohužel tam došlo ke zranění Jakuba Smrže.

S časem 1'27,058 sekundy je na první pozici úvodních kvalifikačních jízd tým F.C.C. TSR Honda France. Všichni tři jezdci zajeli těsně nad 1'27s, takže tam není co řešit a jsou velcí favorité na zisk pole position. Druhým týmem v pořadí je s průměrem na 1'27,238 sekundy Suzuki Endurance Racing Team (SERT), jehož dělí jen tisícina od třetího v pořadí týmu GMT94 Yamaha.

Časy do pátého místa a zároveň ve třech desetinách na prvního zaznamenaly týmy SRC Kawasaki a YART Yamaha. V jedné sekundě pak figuruje šestý NRT48, sedmý Honda Endurance Racing a osmý Bolliger Team Switzerland.

Český tým Mercury Racing je devátý s průměrem 1'28,319 sekundy. Do osmihodinovky v Německu natoupili v sestavě Karel Hanika, Jakub Smrž a Sylvain Barrier. Bohužel v kvalifikaci měl Jakub Smrž pád, takže v dalším programu pokračovat nebude a vrací se zpátky do České republiky. „Je to vykloubená klíční kost, která potřebuje vrátit na místo a zafixovat. Zítra ráno nastupuji do českobudějovické nemocnice na traumatologii. Štve mě to, ale nedá se nic dělat, to k závodům patří. Kluci to hold budou muset zvládnout beze mě,“ uvedl Jakub Smrž.

V kategorii SST je nejrychlejší Yamaha Viltaïs Experiences s průměrem 1'28,475 sekundy. Na druhé pozici je No Limits Motor Team a třetí Tati Team Beaujolais Racing. Česká stáje Exteria EKO Racing je s časem 1'32,017 sekundy celkově dvaatřicátá, patnáctá v hodnocení týmu SST.

 

Ve čtvrtek večer ještě týmy absolvují noční trénink, který ale nebude plně na světla vzhledem k času, kdy se jede a podobně je to se závodem, který končí v devět večer, takže víc za šera než za tmy. V pátek jsou na programu pouze druhé kvalifikační jízdy a dnem závodu je sobota.

FIM Endurance World Championship 2017/2018 – 1.kvalifikace
Čtvrtek, 7.června 2018 - Motorsport Arena Oschersleben (GER)
8 Hours EWC Oschersleben - Day One Classification - Ranking Day One.pdf

Noční trénink vyhrál tým F.C.C. TSR Honda France časem 1'27,005 sekundy. Jen 0,085 sekundy ztratil tým GMT94 Yamaha, třetí čas v pořadí nastavil tým YART Yamaha. Maxima do pátého místa zajeli SRC Kawasaki a Suzuki Endurance Racing. Český tým Mercury Racing je s časem 1'28,140 sekundy devátý nejrychlejší. Slovenský Maco Racing byl devatenáctý a tým Exteria EKO Racing dvaatřicátý.

FIM Endurance World Championship 2017/2018 – Noční trénink
Čtvrtek, 7.června 2018 - Motorsport Arena Oschersleben (GER)
8 Hours EWC Oschersleben - Night Free Practice Session - Final ranking.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist