Těsně za bodovanými pozicemi

Tým Com Plus SMS Racing nastoupil v italské Imole k dalšímu závodu Mistrovství světa Supersport. Maďarský závodník Balázs Nemeth sice startoval až devětadvacátý, ale cílem projel těsně za bodovanými pozicemi.

Světový šampionát motocyklové kategorie Supersport pokračoval o tomto víkendu na italském okruhu Enza a Dina Ferrari v Imole. Mezi bezmála čtyřicítkou startujících byl i jezdec týmu Com Plus SMS Racing, maďarský pilot Balázs Nemeth.

Ten se do závodu kvalifikoval na 29. místě, nicméně v samotném závodě dokázal zúročit dobrý progres, postoupil o třináct pozic a cílem projel na 16. místě. Těsně za bodovanými pozicemi.
Jan Saska, manažer a majitel týmu Com Plus SMS Racing:

„Závod v italské Imole nám téměř přinesl první body. Od počátku víkendu se nám příliš nedařilo a po pátečním pádu v kvalifikaci jsme museli postavit kompletně nový motocykl. To se díky úsilí mechaniků podařilo a po drobných doladěních v průběhu sobotního volného tréninku již vše fungovalo. V odpolední kvalifikaci Balázs zrychloval, nicméně to nestačilo na lepší než 29. místo na startovním roštu.“

„V nedělním závodě se Balázsovi podařil start. Poskočil na 27. místo a postupně se propracoval na 21. pozici. V pátém kole byl závod přerušen kvůli oleji na trati. Po opakovaném startu se Balázs pohyboval na 20. místě a postupoval stále dopředu. Nakonec skončil na nepopulárním 16. místě a tedy bohužel bez bodu. Věříme, že tento progres bude pokračovat a kýžených bodů se dočkáme v některém z příštích závodů.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist