V Austrálii budou na Svobodu dlouho vzpomínat

Do prvního kola australského šampionátu ASBK nastoupil v sérii Australian Supersport 300 Championship český závodník Petr Svoboda, jezdec týmu Fusport-RT Motorsport by SKM-Kawasaki. Čech vyhrál pole position a k tomu první dva závody, které se jely v pátek a v sobotu. Nedělní třetí závod Svoboda uzavřel na třetí pozici v těsné koncovce, kdy ho od vítězství dělilo 0,044 sekundy. Svoboda je nyní lídrem průběžného hodnocení australského šampionátu a rovněž držitelem nového rekordu 1’46,529 sekundy, jehož dosáhl ve třetím závodu.

Třetí klání bylo pro Petra Svobodu hodně napínavé a pro diváky a fanoušky australské série jistě na nějakou dobu nezapomenutelné drama. Svoboda v prvním kole vyjel z dvanácté zatáčky mimo trať a po návratu zpět do závodu byl jednadvacátý. Český závodník nic nevzdal, otočil plynem a v následujících kolech předvedl skvělý výkon.

Ve druhém kole jel Svoboda osmnáctý, ve třetím šestnáctý, ve čtvrtém čtrnáctý a v pátém byl jedenáctý. V šestém kole už český závodník závod vedl! Až do cíle probíhala na trati parádní bitva. Ve finále závod vyhrál Harrison Watts (Kawasaki). Na druhé pozici skončila Tara Morrison (Kawasaki) a třetí Petr Svoboda (Kawasaki), který na Phillip Islandu zajel nový rekord kola 1’46,529 sekundy. Josh Newman (Kawasaki) závod vedl od prvního po šesté kolo, bitvu o vítězství, a nakonec i stupně vítězů, v závěru prohrál, přičemž na první místo ztratil jen necelou desetinu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 10 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
brodak přispěl 10 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist