ProRace: Nejlepší kvalifikace

Nečekaně nádherné počasí na Nürburgringu přineslo Gaborovi v barvách týmu Prorace další zlepšení a zatím nejlepší kvalifikaci vůbec.

Vzhledem k tomu, že Gabor na tomto okruhu ještě nikdy nejel, měl být první páteční volný trenink věnován čistě poznávání trati. Nicméně Gabor do něj nastupoval s jasným cílem, obsadit pozice v první půlce první desítky, nebo nejhůře do desátého místa. Z toho pramenilo jeho velké zklamání, když obsadil na konci treninku "až" 14. místo se ztrátou na první pětku zhruba dvě vteřiny.

Do odpolední první kvalifikace bylo uděláno několik zásadních změn na nastavení, ale bylo z toho "opět jen" 14. místo. Nicméně ztráta na pětku pouhopouhá jedna vteřina. Tedy výrazné zlepšení času.

Posun o jedno místo a opětovné snížení ztráty na pětku na čtyři desetiny vteřiny v druhém volném treninku ukazují, jak vyrovnané pole s Supersportech v současné době je.
13. místo bylo velkým impulzem do druhé kvalifikace, kdy Gabor hned na začátku ukázal všem, že je připraven závodit vepředu a že tu není kvůli čtrnáctému místu. Celou první půlku kvalifikace odjezdil na šestém místě. Ve druhé půlce sice průběžně spadl na deváté, ale ve dvou závěrečných kolech a navíc v klubku pomalejších jezdců se zlepšil nejdříve na osmé a v posledním kole na fantastické sedmé místo.

Do zítřejšího závodu tedy startujeme z druhé řady a šance závodit s úvodní skupinou je tedy reálně velká.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Libor Bedřich - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist