Pelikánová se do hlavního závodu nekvalifikovala

Česká motocyklová závodnice Alexandra Pelikánová obsadila v kvalifikaci na závod kategorie Supersport 300 pětadvacáté místo ve skupině B a následně dojela dvanáctá v závodu o postup. Devatenáctiletá rodačka z Brna, pro kterou byl závodní víkend ve španělské Aragonii premiérou ve světovém šampionátu Supersport 300, se tak nekvalifikovala do hlavního nedělního závodu.

Alexandra Pelikánová ve třetím tréninku vylepšila své maximum z předchozích tréninkových jízd a časem 2'13,597 sekundy si v hodnocení skupiny B zajistila pětadvacáté místo. Stejnou pozici obsadila i v Superpole, ve kterém zajela čas 2'12,739 sekundy.

Třicet nejrychlejších závodníků a závodnic ze skupiny A a B se v kombinaci časů ze Superpole kvalifikovalo do hlavního nedělního závodu. Dalších 22 účastníků, včetně Pelikánové, čekal závod “Poslední šance“ (Last Chance Race), kde prvních šest jezdců v cíli postoupilo do hlavního nedělního závodu. Pelikánová v tomto vypjatém závodu na jedenáct kol obsadila dvanácté místo.

„Mrzí mě, že jsem nepostoupila do hlavního závodu, ale jsem ráda, že si postupně zvykám na motorku a můj pocit z ní se neustále zlepšuje,“ uvedla Pelikánová. „Vím, kde mám slabé stránky a na co se musím zaměřit v Assenu. Chtěla bych poděkovat klukům z týmu, kteří odvedli dobrou práci, a partnerům a fanouškům za podporu. Věřím, že v Assenu dokážu zajet lepší výsledek.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
JardaKTM přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist