O vítězi posledního závodu supersportů rozhodlo šest tisícin

V neděli jeli jezdci a týmy světového šampionátu supersportů poslední závod sezony. O titulu mistra světa již bylo rozhodnuto, ale Kenan Sofuoglu chtěl letošní ročník uzavřít vítězstvím v závodě. Turek všechny své nejbližší rivaly překonal, tedy až na jednoho, britského závodníka Kyle Smithe. Ten jeho tlaku statečně odolával a nakonec vyhrál rozdílem pouhých šesti tisícin.

Hned po startu bojoval Kyle Smith o vedoucí pozici s Julesem Cluzelem. Britský závodník dokázal v sedle Hondy CBR600RR Francouze překonat a od šestého kola postupně budoval náskok ve vedení závodního pole. Jenže proti byl jezdec Kawasaki Sofuoglu, jemuž se podařilo do třináctého kola ztrátu na vedení vymazat a Brita předjet.

V posledních dvou kolech došlo na parádní bitvu o vítězství, která vyvrcholila sprintem na cílové rovince, který nakonec vyhrál Kyle Smith, jenž si tak na konto připsal druhé vítězství sezony. „Po celý víkend jsme byli rychlí a motorka fungovala dobře,“ řekl vítěz závodu Kyle Smith. „Tuto dráhu si hodně užívám, protože jsem tu vyhrál loni a také zajel nejrychlejší kolo. V posledních závodech se nám podařilo dobře zapracovat a najít nastavení s nímž se mi jezdilo dobře.“

„Nicméně dřív než jsme odstartovali jsem byl pěkně nervózní. Věděl jsem co je v mých silách, ale ani to někdy nemusí stačit k tomu porazit ty nejlepší na světa, překonat Kenana, Cluzela nebo Jacobsena. Musíte na to opravdu pořádně zatlačit a přitom neudělat žádnou chybu.“

„V jednu chvíli jsem si v závodu vytvořil dobrý náskok, ale v posledních kolech mě Kenan dojel. To není přesně ten typ, kterého chcete míjet v posledním kole! Musel jsem se maximálně soustředit a neudělat sebemenší chybu. Nakonec se mi ho podařilo porazit na cílové čáře. Nevím teď přesně o kolik, ale o moc to nebylo!“ dodal jezdec týmu CIA Landlord Insurance Honda.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist