Montáže Brož: Zlepšení času a posun o šest pozic

Po pátečním volném tréninku a první kvalifikaci byl na programu druhého dne finálového víkendu závěrečný kvalifikační trénink a poté samotný závod, který byl na okruhu Jerez de la Frontera vypsán na deset kol.

Jiří Klejch, jezdec Montáže Brož Racing Teamu, v dopolední kvalifikaci pokračoval v dalším zlepšení, když nejrychlejší kolo zajel časem 1´50,878 sekundy, což bylo oproti pátečnímu času zlepšení o 1,4 sekundy. I přes toto výrazné zlepšení Jirka do závodu startoval sedmadvacátý.
Do závodu Jiří Klejch neodstartoval nejlépe, přesto dokázal zajet úvodní kola v dobrém tempu a dostat se do skupiny jezdců bojujících o 18. místo. V této skupině kromě něj byli Rakušan Wimmer, Belgičan Duwelz, Francouz Demoulin a domácí Španěl Mora Barrio. Český závodník se rychle dostal před Španěla a poté s francouzským zástupcem toto skupiny sváděl souboj o 20. pozici. Tento souboj se mu sice nepodařilo dotáhnout do úspěšného konce, nicméně i v závodě předvedl zlepšující se trend v podobě času na jedno kolo, který byl tentokrát na hodnotě 1:50,202. Jiří Klejch nakonec cílem projel na 21. místě, což oproti startovní pozici znamená zlepšení o šest míst.
Sezóna Mistrovství Evropy Superstock 600 skončila. Po deseti závodech se evropským šampiónem stal Ital Franco Morbidelli. Tým Montáže Brož Racing v devíti z těchto deseti závodů zastupoval pardubický jezdec Tomáš Vavrouš, který vybojoval devět bodů a skončil na celkovém 25. místě.
Jiří Klejch k víkendu v Jerezu uvedl: V sobotní kvalifikaci se ukázalo, že jsme s nastavením podvozku šli správným směrem a podařilo se mi zrychlit o 1,5 sekundy. Bohužel už bylo málo času na vyzkoušení dalších změn. Do závodu jsem startoval z 27. pozice. Start se mi moc nepovedl, ale během prvních kol jsem získal dobré tempo a dotáhl se ke skupince bojující o 18. místo. Celý závod jsme mezi sebou tvrdě bojovali. Do posledního kola jsem si chystal útok na 20. místo, jenže pak mi to Francouz Demoulin vrátil a vyvezl mě při tom z tratě. Podařilo se mi ho ještě sjet, ale udělal jsem chybu. Nakonec z toho je 21. místo, s kterým jsem částečně spokojen. Pořád se mi dařilo zrychlovat a zvykat si na novou trať i pneumatiky. Chtěl bych poděkovat týmu Montáže Brož Racing za to, že jsem se mohl zúčastnit tohoto závodu a mechanikům za skvělou práci při přípravě motocyklu.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist