Lanzi: Supersport je jako chromý

Jako náhradník za Lukáše Peška přijel Lorenzo Lanzi do Assenu a vyhrál zde turbulentní závod - když po osmi rocích seděl opět na supersportovém motocyklu. Ale jeho láskou zůstávají i nadále superbiky a italský jezdec se s tím vůbec netají.

V roce 2005 byl Lorenzo Lanzi považován za největšího talenta roku, když vyhrál dva superbikové závody za stáj SC Caracchi a byl doslova vmanévrován do továrního týmu Ducati, ovšem za dva roky svého působení v sezónách 2006 a 2007 tam získal pouhá tři podiová umístění a to znamenalo celkem logický vyhazov. Pak se sice ještě blýskl v soukromém týmu R.G. Ducati jako vítěz závodu ve Valencii 2008, když porazil o 3 sekundy Troye Baylisse, ale to bylo tak všechno. Od té doby sice jezdil sporadicky superbikový šampionát, ale kromě druhého místa v Imole 2010 - tým DFX Ducati - působil většinou jako spolehlivý náhradník v různých týmech a tak jsme ho také viděli u nás vloni v Brně místo Jamese Toselanda v satelitním týmu BMW - 17. a 13. místo.
Aby se jeho jméno opět dostalo do titulků, potřeboval tedy Lanzi čtyři roky. Na cestě najít náhradníka za Lukáše Peška kontaktoval tým ProRace-Honda nezaměstnaného Lanziho a ten se jim odvděčil neočekávaným vítězstvím.

"Od Brna 2011 jsem nejel žádný závod. Můj telefon sice párkrát zazvonil, ale vždy bych musel za závodění platit. To jsem nechtěl a tak jsem taky ani žádný motocykl nedostal. Opravdu nevím, co bude dál, tedy jestli zůstanu závodit v supersportovém týmu. Pokud neseženu žádný jiný motocykl, tak možná zůstanu i nadále u týmu ProRace, ačkoliv s tímto motocyklem bych za sucha měl velké problémy dojet v bodech", říká v rozhovoru pro německý motocyklový portál SpedWeek Lorenzo Lanzi.
30-letý italský jezdec ostatně nijak nezapírá, že závodění na motocyklu o objemu 600 ccm mu nepřináší žádnou radost, naopak smlouva do superbikového šampionátu by odpovídala jeho představám: "Šestikila nejsou vůbec rychlá, nemají žádné zrychlení. Přidáš plyn a vůbec nic se neděje. Jsou jako chromá. Raději bych zůstal v seriálu WSBK. Tovární tým Kawasaki mně ještě neoslovil, možná proto, že mě neznají. Snad mě ale nyní vezmou na vědomí", říká dále Lanzi.

Dle našich informací by se ale překvapivý vítěz supersportového závodu v Assenu mohl stát náhradníkem za zraněného Kanaďana Bretta McCormicka v českém superbikovém týmu Effenbert Liberty Racing, ostatně s tímto týmem jednal Lanzi už vloni na podzim a vzájemné vztahy nejsou vůbec nepřátelské, ba naopak. Podotýkám ovšem, že je to pouhá spekulace.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist