Ellison: První letošní podium

Před letošní sezonou byl považován za spolufavorita mistrovství světa supersportů, ovšem teprve na Nürburgringu se Britovi Jamesovi Ellisonovi podařilo první podium. Tento skvělý jezdec také aktuálně podepsal smlouvu s českou firmou 4SR a zbylé tři závody seriálu SSP tak pojede v této české závodní kombinéze.

Papírový spolufavorit supersportového šampionátu získal své první podium teprve na německém okruhu Nürburgring. Byla to výjimka, nebo zásadní obrat v jeho závodění?

Během předsezonních testů se představil 30-letý Brit ve skvělé formě a po právu patřil mezi kandidáty na uvolněný titul mistra světa supersportů. Ovšem po řadě neúspěchů, když mu buď chybělo štěstí, nebo byl pronásledován defekty, dojel v závodě nejlépe jako 6. a to hned v úvodu na Phillip Islandu. Po domácím závodě v Silverstone se nacházel tento zkušený britský jezdec před letní přestávkou až na 12. místě tabulky MS.  Ale německý Nürburgring ukázal cestu nahoru. První řadu startovního roštu sice propásl Ellison o 0,014 sekundy, ale v závodě z toho bylo skvělé druhé místo se ztrátou pouhých 0,091 sekundy za vítězem Daviesem.
"Měli jsme měsíc letní přestávky a hoši pracovali opravdu tvrdě na tom, aby vylepšili motocykl. Předtím jsme totiž trochu zazmatkovali, ztratili ten správný směr nastavení motocyklu a měli převážně problémy se šasím a s elektronikou. Ovšem v letní přestávce jsme si sedli společně dohromady, vše prodiskutovali a poslední víkend běželo vše opravdu fantasticky. Ovšem proti Chazovi jsem neměl v Německu žádnou šanci", říká současný osmý jezdec tabulky MS.
Díky druhému místu při závodě na Eifelu věří týmový šéf Simon Buckmaster, že pilot stáje Bogdanka má před sebou konec sezóny, ve kterém může ukázat konečně svůj potenciál: "Bylo to pro Jamese skvělé, a konečně tak zajel opravdu to, co odpovídá jeho možnostem. Jsem přesvědčen o tom, že si uchová svou formu i do zbývajících závodů a Bogdanka se etabluje na špici šampionátu", říká ex-pilot MotoGP a týmový šéf Simon Buckmaster, který ovšem dobře ví, že další posun Jamese Ellisona v bodové tabulce nebude vůbec jednoduchý, i když má s nevyzpytatelným Ginem Reou (7.) stejný počet bodů, tak na krajana a značkového kolegu Sama Lowese (6.) ztrácí tři závody před koncem už 27 bodů...Jinak stejný počet bodů jako G. Rea a Ellison má i Ital Roccoli, o 1 bod méně pak další Ital Tamburini a ještě Harms a Marino ztrácejí na Brita 3, resp. 4 body.

Jinak se včera James Ellison zúčastnil opět pohostinsky závodů BSB na Doningtonu a 8., resp. 7. místem si za Team Sorrymate.com s motocyklem Honda CBR 1000RR rozhodně neudělal žádnou ostudu, ba naopak. Z pobytu na okruhu Donington Park ale Ellison moc nadšený být nemohl, neboť mu během jeho závodění někdo odcizil Cannondale-Mountainbike: "Přísahám, že toho haj.... , který mě ukradl můj jediný dopravní prostředek, zabiju! Navíc jsem ho ještě ani nezaplatil", zuřil včera v paddocku BSB James Ellison.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist