MS Sidecár s dvojnásobnou českou účastí

Zdá se to až neskutečné, že v české kotlině, kde silniční sidecáry nemají tradic, se rodí špičkoví spolujezdci. V letošním roce si dokonce dva z nich již zkusili start v mistrovství světa a oba si na své konto připsali první body.

Tím prvním, kdo se letos na divokou kartu představil v MS, byl Ondřej Kopecký. Ten po boku Markuse Schweglera startoval první červnový víkend v belgickém SPA. Premiéra pro tým Motorsport Konigswartha to byla vydařená, když v obou závodech bodovali jedenáctým místem.

Ondřej Kopecký ke startu v MS uvedl: „Okruh byl nový pro všechny posádky, protože dříve neměl homologaci pro motocyklové podniky. Nicméně jeho věhlas z Formule 1 přilákal (stejně jako nás) na start dost posádek, které nejsou pravidelnými účastníky MS. Nám se konečně vyhly technické problémy a tak jsme si mohli v klidu užívat samotné závody. Od počátku jsme se drželi na hranici TOP 10 což byl i takový tajný cíl pro tento víkend. V samotných závodech jsme hlavně na top speed nestačili na posádky před námi a tak z toho bylo dvakrát 11 místo. Dalo by se bojovat o lepší pozice, ale na úkor životnosti motoru/techniky což si v současnou chvíli nemůžeme dovolit a tak jsme jeli na jistotu. Teď už se soustředíme na IDM a domácí podnik v Mostě, který nás čeká na konci června (24.-26.6.)“

Druhým spolujezdcem, který si letos vyzkoušel atmosféru MS je Ondřej Sedláček. Nováček v kategorii rychlých side se rychle učí a tak na sebe start v MS nenechal dlouho čekat. Po boku zkušeného rakouského pilota Petera Kimeswengera startoval na maďarském okruhu Pannonia Ring, kam čtvrtým podnikem zavítalo MS ve dnech 17. - 19. června.

Ondřej Sedláček ke startu v MS řekl: „Upřímně, před rokem by mě ani nenapadlo že budu čekat na technickou přejímku MS, zatímco můj syn leze po sajdě a zkouší mechanika Uweho. Je to zase krůček jiným směrem. Závodní víkend jsme si užili i když nás ve druhém závodě nepodržela technika a tak si z Maďarska vezeme domů jedno sedmé místo. Na závěr bych chtěl poděkovat Peter Kimeswenger (bez kterého bych tu nikdy nebyl) a samozřejmě také své ženě za podporu a trpělivost, kterou se mnou má.“

Informace o redaktorovi

Marta Kopecká - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist