Autodrom Most o víkendu přivítá světový šampionát FIM Sidecar

Mistrovství světa silničních sidecarů se po více jak 25 letech vrací na území České republiky. Tentokrát se MS jede v rámci IDM na mosteckém okruhu. Most je třetí zastávkou tohoto šampionátu a ze světové špičky nebude chybět nikdo.

Hlavními hvězdami a vedoucí posádkou průběžného hodnocení MS jsou bratři Birchallové. Je až neuvěřitelné, jak dokážou kombinovat dromy s „přírodními okruhy“. Letos jako první v historii překonali na TT hranici 120mil v kategorii Sidecar a týden na to slavili vítězství v belgickém SPA při mistrovství světa.

Na startu nebudou chybět ani další hvězdy toho sportu. Loňský šampión Todd Ellias s Emmanuelle Clement, kterým aktuálně patří druhá příčka v šampionátu. Osminásobný mistr světa Tim Reeves, který se do MS vrací po dvouleté pauze, či Pekka Paivarinta a Bennie Streuer.

Kromě ostřílených borců jsou do závodu přihlášeni i mladíci. Nastupující generaci sidecáristů v letošním roce dobře reprezentují Lennard Gottlich nebo Ted Peugeot. Oba jistě budou bojovat o umístění v TOP 10. Celou polovinu startovního pole tvoří posádky z britský ostrovů, kde jsou sidecary dodnes ohromně populární.

Česká republika bude mít zastoupení v podobě spolujezdců. Ondřej Sedláček se představí po boku rakouského jezdce Petera Kimeswengera. Oba do Mostu přijíždějí dobře naladěni poté, co si z belgického SPA odvezli body za 11. místo. Druhým spolujezdcem, který se do Mostu chystá, je Ondřej Kopecký, který se představí po boku Markuse Schweglera z Německa.

Týmy MS - ZDE

Průběžné pořadí MS FIM Sidecar - ZDE

Informace o redaktorovi

Marta Kopecká - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist