První britský závod vyhrál Hanika

Český motocyklový závodník Karel Hanika vyhrál po startu z pole position první závod juniorského šampionátu Red Bull Rookies Cupu na okruhu v Silverstonu. Po dlouhé a těžké bitvě, která trvala od startu až do cíle, porazil sedmnáctiletý jezdec z Brna všechny své soupeře a v cíli slavil zasloužené vítězství.

Ve třetím kole po startu byl Karel Hanika čtvrtý. Závodní pole bylo neskutečně vyrovnané a pozice si jezdci vyměňovali snad v každé zatáčce. První jel Ital Manuel Pagliani, druhý Marcos Ramirez a třetí Jorge Martin. V pátém kole závodu Karel Hanika převzal vedení, ale ne nadlouho, protože nedokázal ostatním ujet.

V polovině závodu na čtrnáct kol vedl Joan Mir následován Karlem Hanikou a třetím Jorge Martinem. Tato trojice si už vytvořila viditelný náskok před druhou skupinkou vedenou Nizozemcem Scottem Derouem.
V předposledním kole bojovalo o pozice na stupních vítězů znovu šest jezdců. Karel Hanika jel v čele společně s Italem Paglianim, který českému jezdci nedaroval ani centimetr. V nájezdu do posledního kola Hanika znovu převzal vedení a snažil se ostatním ujet. Za ním to pořádně vřelo a v každé zatáčce se tvrdě bojovalo.

V posledním kole ale došlo ke kontaktu mezi Jorge Martinem a Scottem Derouem, což oba jezdce katapultovalo mimo trať, kde zůstali ležet a byli v péči zdravotní služby. Karel Hanika si už vedení bezpečně udržel a cílem projel první. Na druhém místě se umístil Diego Perez, třetí skončil Marcos Ramirez.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist