Pole position má Bastianini, Hanika startuje pátý

V pátek měli na programu tréninkové a kvalifikační jízdy jezdci juniorského šampionátu Red Bull Rookies Cupu, kde je lídrem průběžného hodnocení český závodník Karel Hanika. Jezdec z Brna má v sobotním závodu další mečbol k zisku titulu, který mu může usnadnit cestu do mistrovství světa.

Na domácí půdě velmi dobře rozehráli souboj o první místo na startu dva Italové Enea Bastianini a Manuel Pagliani. Oba velmi dobře zvládli koncovku páteční kvalifikace, kde nakonec zisk pole position slavil Bastianini díky času 1´46,315 sekundy, který zajel v jedenáctém kole. Ovšem druhý Pagliani mohl být právem zklamaný, když na svého krajana ztratil pouhé dvě tisíciny. První řadu na startu uzavře Španěl Marcos Ramirez, který byl pomalejší o dvě desetiny.
Ve druhé řadě na startu tentokrát bude český závodník Karel Hanika, jemuž kvalifikace nevyšla tak, jak si přál. V jejím úvodu spadl, když v rychlém kole narazil na jeden z mnoha nepříjemných hrbolů a odporoučel se k zemi. Mechanici jeho KTM ale rychle dali do pořádku a v závěru kvalifikace byl opět zpátky na dráze. Lepší čas než 1´46,719 sekundy už nestačil zajet a proto mu na startovním roštu sobotního závodu patří pátá příčka.

Závod Red Bull Rookies Cupu startuje v sobotu 14.září v 16:30 hodin a můžete ho sledovat buď v přímém přenosu na Nova Sport nebo na redbulltv.com.

Startovní rošt Red Bull Rookies Cupu, Misano - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist