WSBK Valencia - 2. závod

Neil Hodgson získal první letošní double, Ruben Xaus opět druhý, jezdci HM Plant Ducati si vyměnili pozice ...

Třída Superbike má novou hvězdu, touto hvězdou se stal britský pilot Neil Hodgson, který po vítězství v Superpole i prvním dnešním závodě zvítězil způsobem start-cíl i ve druhém závodě světových superbiků (36:46,191 min.). Druhý dojel opět jeho týmový kolega Ruben Xaus (+2,619), který tak potvrdil špičkovou připravenost továrny Ducati na letošní sezónu.
Po počátečním souboji o třetí místo poodskočil během závodu James Toseland od svého kolegy Chrise Walkera a dojel si pro druhé místo v závodě. Zkušenější Walker se tentokrát musel spokojit se ziskem čtvrtého místa. Kvalitní souboj se odehrával za zády vedoucí čtveřice, když o páté místo bojovali domácí Gregorio Lavilla s litrovou Suzuki, Steve Martin se strojem Ducati 998RS a jeho krajan Troy Corser s novým strojem Foggy FP1. Nejúspěšnější z této trojce byl Steve Martin, který dokončil závod na pátém místě, před šestým Lavillou a sedmým Corserem. S velkou ztrátou pak dojel osmý Juan Bautista Borja, devátý Lucio Pedercini a desátý Marco Borciani.
Závod měl i svého smutného hrdinu, kterým se stal oblíbený Pier Francesco Chili jenž pro předčasný start dostal penalizaci Stop & Go na 5 sec., kterou si během závodu ještě jednou zopakoval (pravděpodobně pro rychlou jízdu boxy při prvním trestu).
Před druhým kolem letošní sezóny se do čela celkového pořadí dostal Neil Hodgson (50 bodů) před Rubenem Xausem (40), Jamesem Toselandem, Chrisem Walkerem (oba 29) a pátým Steve Martinem (21).
Šampionát nyní pokračuje poslední březnovou neděli na okruhu Phillip Island v Austrálii.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist