WSBK Misano - SKB Superpole

Steve Martin porazil Régise Laconiho v mokrém Superpole a získal tak Pole Position pro zítřejší závody třídy Superbike na okruhu v Misanu.

Letos poprvé měli jezdci možnost vyzkoušet WET Superpole, tedy mokré Superpole, které jim určilo postavení prvních čtyř řad zítřejších závodů. V této speciální kvalifikaci byl nejrychlejší australský jezdec Steve Martin (1:36,823), který tak získal pro zítřejší závody Pole Position. Druhý skončil Régis Laconi, jenž za Martinem zaostal o pouhých 0,025 sekundy. Třetí místo obsadil nejlepší z domácích jezdců, kterým byl tentokrát Pierfrancesco Chili. První řadu poté uzavře čtvrtý Lucio Pedercini, pro kterého je start z úvodní řady velkým úspěchem.
Do druhé řady si vybojoval právo vstoupit dnešním pátým místem Mauro Sanchini, který tak získal post nejlepšího jezdce kvalifikace na jiném stroji než je motocykl Ducati (Sanchini jezdí na Kawasaki). Vedle Sanchiniho se zítra postaví Troy Corser na Petronasu FP1, dále Chris Vermeulen na Hondě a Chris Walker na druhém Petronasu.
Devátý skončil Leon Haslam, desátý Marco Borciani, jedenáctý Noriyuki Haga a dvanáctý Gianluca Nannelli. Poslední řadou, kterou určuje Superpole, je čtvrtá řada. Do této řady se tedy postaví Piergiorgio Bontempi na dnes nejlepším stroji Suzuki, vítěz posledního závodu Garry McCoy, "kartař" Gianmaria Liverani a Ivan Clementi na druhém stroji Kawasaki.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist