WSBK Francie - 2. závod

Po havárii Neila Hodgsona zvítězil ve druhém závodě superbiků španělský jezdec Ruben Xaus.

Ruben Xaus zvítězil v posledním závodě třídy Superbike v této sezóně, když boj o vítězství rozhodla havárie Neila Hodgsona, který společně j Xausem jezdil ve vedení. Ne druhém místě se umístnil James Toseland, který si to o tuto pozici nemilosrdně rozdával se svým týmovým kolegou Chrisem Walkerem, jenž skončil v tomto závodě na třetím místě.
Na čtvrtém místě skončil Gregorio Lavilla před pátým Steve Martinem a šestým Leonem Haslamem. Sedmou pozici vybojoval Juan Bautista Borja, osmou Sebastian Gimbert a devátou Ivan Clementi. Desítku nejlepších uzavřel Mauro Sanchini.
Lucio Pedercini si alespoň částečně spravil náladu po pádu v prvním závodě jedenáctým místem v tom druhém, zatímco jistě spokojený byl s dvanáctým místem bývalý Mistr Světa třídy 125 ccm Alex Gramigni. Poslední body sezóny si rozdali třináctý Stey, čtrnáctý Borciani a patnáctý Protat.
Mistrem Světa Superbike se stal Neil Hodgson (489), který získal o 103 bodů více než druhý Ruben Xaus (386). Protože francouzského jezdce Régise Laconiho potkaly ve druhém závodě technické problémy a dokončil tak závod na šestnáctém, nebodovaném místě, je v celkovém pořadí šampionátu nakonec na druhém místě James Toseland (271), který získal o čtyři body více než čtvrtý Laconi (267). Pětici nejlepších doplnil Gregorio Lavilla (256). Náš Jiří Mrkývka, který se do posledního klání po problémech s materiálem nekvalifikoval, skončil se dvěma body v letošním šampionátu na 45. místě.
Vítězem výrobců se stala italská továrna Ducati, která získala 600 bodů, což je maximální možný počet bodů, kterého získala po vítězství ve všech závodech letošní sezóny.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist