V Itálii zajel Pálka výborně a domů veze pohár za třetí místo

Zatímco o víkendu v Jerezu ovládli závod Moto3 jezdci týmu Paola Simoncelliho, v Itálii se jel další závod minibikové série pojmenované po jeho tragicky zesnulém synovi, jezdci MotoGP Marcu Simoncellim. Součástí tohoto podniku byl i český závodník Matyáš Pálka, který dosáhl až na pódiové umístění.

Druhý díl seriálu Trofeo Marco Simoncelli uspořádali v italském městě Ferrara a nejvíc napínavý byl především díky předpovědi počasí. O víkendu bychom ocenili rosničku se žebříkem, která by určitě byla spolehlivější než námi sledované meteo předpovědi. Ranní trénink i první kvalifikaci odjel Matyáš Pálka s “mokrými” pneu na osychající trati a bylo z toho poslední místo na roštu s časem 43,708s. Ve druhé kvalifikaci se již jelo na suchu. Maty v posledním kole zajel kolo za 42,306s a startoval tak ze 6.pozice startovního roštu.

První závod kategorie Open byl odložen pro hustý déšť, a jelikož se povětrnostní podmínky neumoudřili, rozhodl ředitel závodu o odjetí jen jedné závodní rozjížďky pro všechny kategorie. Maty si tedy odjel se svou „padesátkou“ premiéru na opravdu velké vodě. Závod byl zkrácen na 12 kol a bylo vidět, kdo už má zkušenosti s jízdou na vodě. Naše osmdesát čtyřka se přes své počáteční obavy poprala s novým soupeřem, tedy vodou výborně a bez pádu projela cílem na 3.místě.

Maty po závodu uvedl: „Největším adrenalinem bylo dnes pro mě a taťku počasí. Dopolední trénink a kvalifikace jsme litovali, že nejsou nějaké univerzální pneu dva v jednom. Ale ve druhé kvalifikaci jsem čas vylepšil, ale ne podle svých představ, takže mám úkol na příště. Do závodu jsem šel s obavami, protože se silnější motorkou nemám na vodě žádné zkušenosti a tak jsem si v tu chvíli přál mít Jetsurf místo minibiku. Byl to opravdu náročný závod, ale zvládl jsem to bez pádu. Myslím, že můj první pohár za 3. místo je zasloužený a jsem moc rád.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist