TZ Šrámek Racing Promotion

Brno – Předposlední podnik mistrovství České republiky vynesl jezdci Šrámek racing promotion cenné umístění. Michal Filla dokázal hned v prvním závodě po zranění dosáhnout na medailovou pozici.

Po zranění z mistrovství Evropy v Mostě se Michal Filla vrátil do boje o body a pozice na Masarykově okruhu v Brně, kde se o druhém srpnovém víkendu jelo v rámci Alpe Adria Cupu předposlední kolo mistrovství České republiky.
„Michalova zlomenina se nakonec ukázala jako komplikovanější a rehabilitace si vyžádala více času. Přišli jsme tak o závod ME ve Švédsku od kterého jsme si hodně slibovali,“ komentoval situaci před brněnským závodem manažer Šrámek racing promotion. Brzy bylo rozhodnuto o tom, že tým vrátí i divokou kartou na brněnskou velkou cenu, protože Michalovo zranění nebylo uspokojivě doléčeno. Závod mistrovství ČR bral tým především jako trénink, přesto však s cílem získání co nejvíce bodů.
Nad brněnským okruhem vládlo celý víkend proměnlivé počasí. Michal si během první kvalifikace trochu překvapivě zajistil nejrychlejším časem první místo. „Druhou kvalifikaci jsme vynechali, protože lilo a my nechtěli riskovat Michalovo zranění,“ řekl Jiří Šrámek. Nedělní warm up se jel opět na polomokré trati. Start se Michalovi celkem povedl, ale poklesl o jednu příčku za favorizovaného Rakušana Polzera, který je jeho pravidelným soupeřem v seriálu mistrovství Evropy. Michal Filla jel za ním v odstupu asi jedné vteřiny, v pátém, svém nejrychlejším kole se k němu lehce přiblížil. Pak už ale o sobě dalo i přes speciální ortézu citelně vědět zlomené zápěstí a Michal už pouze kontroloval druhé místo v klasifikaci Alpe Adria Cupu. V rámci MČR ale dosáhl na první příčku s náskokem na druhého v cíly celých čtyřicet sekund.
Jezdec Šrámek racing promotion tak celkově figuruje na druhém místě v seriálu MČR se ztrátou jednoho bodu na Němce Leonhardta. Posledním podnikem MČR je o posledním srpnovém víkendu závod na maďarském Hungaroringu. Cílem týmu je útočit na titul.
Týden poté se tým chystá na závod prestižního holandského mistrovství do Assenu, které se jede v rámci MS Superbike.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist